Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Στήριξη και πίστωση χρόνου για να φανεί η δουλειά

Κοινοποίηση

Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για την ήττα από την Ξάνθη και την συνολική εικόνα του Παναιτωλικού

Δυστυχώς στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, δεν ήρθε το αποτέλεσμα που ήθελαν όλοι στον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Θράκης «έκλεψε» τη νίκη με βάση τη συνολική εικόνα που είχαν οι δύο αντίπαλοι στο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός όμως δεν ήταν κακός. Μπορεί να αδράνησε σε μία δύο περιπτώσεις (και του στοίχισε αυτό), μπορεί να μην κατάφερε να εκμεταλλευτεί όπως έπρεπε την κατοχή της μπάλας και την καλή κυκλοφορία στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως φάνηκε ότι γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα.

Σίγουρα εντοπίστηκε πρόβλημα και όλοι το είδαν, πως απέναντι σε μία κλειστή άμυνα υπάρχει δυσκολία στην τελική πάσα, όπως και στο να πατήσει με αξιώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης όταν καταφέρει να βρεθεί σε θέση βολής, τα τελειώματα δεν είναι αυτά που πρέπει και οι ευκαιρίες και οι καλές προϋποθέσεις δύσκολα έχουν ως κατάληξη το γκολ. Αυτά όμως είναι πράγματα που δουλεύονται και σίγουρα θα επέλθει βελτίωση σύντομα μέσα από αυτή τη δουλειά. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τις όποιες κακές αμυντικές αντιδράσεις στην πίεση του αντιπάλου, οι οποίες έχουν στοιχίσει στα πρώτα δύο ματς.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να μηδενίσει τα πάντα αναφορικά με την εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μόνο και μόνο για τον λόγο ότι δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε δύο σερί παιχνίδια. Κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής, ούτε υποβιβάστηκε από την δεύτερη αγωνιστική. Υπάρχει πάρα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, ειδικά στο φετινό και με τον νέο τρόπο διεξαγωγής, ώστε να κριθούν πράγματα και στόχοι. Εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνεται δουλειά και ο φετινός Παναιτωλικός, παρά τα άσχημα αποτελέσματα, δείχνει ότι βγάζει πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και προσανατολισμό.

Συνεπώς εκείνο που χρειάζεται στην παρούσα φάση είναι η υπομονή και η προσήλωση στον στόχο. Πρέπει να μπει στην κουλτούρα των φίλων της ομάδας η έννοια της υπομονής και η πίστη ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δημιουργηθεί κάτι καλό. Κάτι που θα αντέξει σε βάθος χρόνου και θα έχει βάσεις για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Η απογοήτευση δεν έχει καμία θέση αυτή τη στιγμή στις τάξεις των φιλάθλων και κανένα λόγο ύπαρξης. Αντίθετα εκείνο που χρειάζεται είναι η στήριξη από τον κόσμο και ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να γίνει αυτό, είναι με την μαζική προσέλευση στο γήπεδο. Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και την πληρότητα του ρόστερ, τα πράγματα είναι καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες σε όλες τις θέσεις και συνδυάζεται η εμπειρία και η ποιότητα με τα νιάτα και την δίψα για διάκριση που έχουν οι μικροί ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Κριτικές της λογικής “να στηρίζεται η ομάδα σε παιδιά από το νομό” τείνουν μάλλον στο να καταντάνε γραφικές και δεν έχουν καμία λογική βάση. Ας υποδείξουν αυτοί που τις κάνουν πόσες ομάδες σε αυτό το επίπεδο στηρίζονται σε τέτοιους παίκτες, αλλά και πόσες προωθούν κάθε χρόνο στην επαγγελματική ομάδα ανάλογο αριθμό νέων παιδιών με αυτόν του Παναιτωλικού. Οπότε αυτό «το παραμύθι» δεν έχει ουσία και δεν εξυπηρετεί πουθενά.

Ο Παναιτωλικός δεν χρειάζεται κριτική στην παρούσα φάση και μάλιστα κριτική της πολυθρόνας. Στήριξη χρειάζεται από τον κόσμο του και πίστωση χρόνου για να αποδώσει η δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Γιατί στοιχεία καλά δείχνει η ομάδα και δεν μπορεί να μην έρθει βελτίωση όσο περνάει ο καιρός. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Υ.Γ. Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η αγωνιστική παρουσία του Ντάλσιο αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Καθοριστικός παίκτης για το παιχνίδι της ομάδας, ίσως ο πιο σημαντικός. Κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο και τα κάνει πολύ καλά. Σκόρερ στην Τούμπα, κέρδισε το πέναλτι με την Ξάνθη, αλλά κυρίως η παρουσία του είναι στιβαρή και ουσιαστική σε όλο το ενενηντάλεπτο σε όλους τους χώρους και δείχνει πως εξελίσσεται στο νέο αστέρι της ομάδας και σε ηγέτη της παρά την μικρή του ηλικία. Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη και ακόμη καλύτερη.

Γιάννης Τσιρώνης
Γιάννης Τσιρώνης
Ασχολείται αρκετά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ και έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις αθλητικές εφημερίδες στο νομό Αιτωλ/νίας καθώς και με άλλα τοπικά μέσα (πολιτικές εφημερίδες - ραδιόφωνα - ιστοσελίδες). Επίσης έχει διατελέσει ανταποκριτής σε πολλές αθηναϊκές αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες.
spot_img

Διαβάστε επίσης: