Στην τελική φάση υλοποίησης το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμφιλοχίας

Παρουσιάστηκαν λογότυπος και μελέτη

Ο λογότυπος, καθώς και η μελέτη ανάπλασης των δρόμων και των καταστημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμφιλοχίας, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η οποία συνδιοργανώθηκε απ’ το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμο Αμφιλοχίας,

Οι δύο εισηγητές από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου και ο υπεύθυνος υλοποίησης του Open Mall από πλευράς Επιμελητηρίου Γιώργος Ρόμπολας, παρουσίασαν το νέο λογότυπο, τους συμβολισμούς του, αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη δημιουργία του έως και την τελική επιλογή του μέσω ψηφοφορίας.

Ο λογότυπος, που επιλέχθηκε μεταξύ 19 προτάσεων από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, χαρακτηρίστηκε ως «μοντέρνος», «αντιπροσωπευτικός», ότι «παραπέμπει στην πόλη και την αγορά της», και θ’ αποτελέσει εφεξής το σήμα κατατεθέν του Open Mall Αμφιλοχίας.

Παρουσιάστηκε επίσης η μελέτη υλοποίησης του έργου, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς ήπιας κυκλοφορίας Θεοδώρου Χαβίνη και Βασιλείου Καραπάνου, με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας αισθητικής και ανάδειξης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της πόλης. Σχεδιάζονται παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν τοποθέτηση ομοιόμορφων κυβόλιθων στο οδόστρωμα, αντικατάσταση των κολώνων φωτισμού, τοποθέτηση κλιματιζόμενης στάσης και γλαστρών μπροστά από τα καταστήματα, ενώ προβλέπονται κατασκευές που θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες.

Ξεκινά επισήμως, λοιπόν, η τελική φάση υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ή «Open Mall» Αμφιλοχίας, ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Ο κ. Ρόμπολας παρατήρησε ότι, αν και τα εγκεκριμένα έργα Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου είναι περί τα 70 ανά την Ελλάδα, το Open Mall Αμφιλοχίας βρίσκεται ανάμεσα στα περίπου 20 που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και προκρίνονται, για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας τόνισε τη ξεχωριστή σημασία που λαμβάνει το έργο εν όψει των δυσάρεστων συνθηκών διεθνώς, οι οποίες δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις στο εμπόριο, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αμφιλοχίας Απόστολο Αυγερινό για την άψογη συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση του έργου. Τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα ανοικτή σε ιδέες και προτάσεις που στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη και θα στέκεται αρωγός στους δοκιμαζόμενους πολίτες και εμπόρους του Δήμου».

Η παρουσίαση της Εικόνας και του Εμπορικού Σήματος του Open Mall Αμφιλοχίας έγινε από τον κ. Βασίλειο Μπλέσιο, CMO της εταιρείας Lever ΑΕ, ενώ η παρουσίαση της Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης πραγματοποιήθηκε από την κ. Μαρίνα Δέδε, Αρχιτέκτων-Μηχανικό ΕΜΠ, March UCLA.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος