Στην έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» οι Εμποροβιομήχανοι του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Εγκωμιαστικές κριτικές για τα Μεσολογγίτικα προϊόντα

0
423

Στην 3η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» συμμετείχε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου και των τοπικών επιχειρήσεων. Η εν λόγω έκθεση, που αποτελεί συνάντηση-ορόσημο ανάμεσα στους Έλληνες παραγωγούς-τυποποιητές και αγοραστές, εντός και εκτός συνόρων, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές για την παρουσία του, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση με 7 παραγωγούς και παρουσίασε εκλεκτά Μεσολογγίτικα προϊόντα. Έχοντας εξασφαλίσει δύο περίπτερα στο κέντρο της έκθεσης, έδωσε δυναμικό “παρών”, αυξάνοντας συνεχώς το ενδιαφέρον των επισκεπτών, για τα γευστικά τρόφιμα και ποτά που παρουσίασε.

Το περίπτερο του Συλλόγου ήταν το μοναδικό περίπτερο Εμπορικού Συλλόγου σε όλη την έκθεση, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Σε αυτό προβλήθηκαν προϊόντα της περιοχής, όπως: εκλεκτό αλάτι και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ελιές και εξαιρετικής ποιότητας πάστα ελιάς, ελαιόλαδο, παστά ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, κρασί και ούζο, όσπρια, ρύζι, φρούτα και λαχανικά.

Οι επισκέπτες, πέραν της δυνατότητας που είχαν να δοκιμάσουν αυθεντικές Μεσολογγίτικες γεύσεις, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής των τοπικών προϊόντων, ενώ παράλληλα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και άντλησαν πληροφορίες και για το Μεσολόγγι ως τουριστικό προορισμό.

Εξαιρετικές υπήρξαν οι κριτικές και από διακεκριμένους Έλληνες Chef, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χρήστος Ξεροβάσιλας και η Βέφα Αλεξιάδου, όπως και από γνωστούς επιχειρηματίες, που αναγνώρισαν τα ιδιαίτερα γευστικά, ποιοτικά χαρακτηριστικά των Μεσολογγίτικων προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ