Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2021» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δεκάδες Β2Β συναντήσεις για τους φιλοξενούμενους επαγγελματίες – Κοροβέσης: «Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο επαγγελματίες του τουρισμού και από τις τρεις (3) Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και Δήμοι. Τόσο οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, όσο και οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες πραγματοποίησαν δεκάδες Β2Β συναντήσεις.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνάντησαν ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους εκπροσώπους του τουρισμού από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Ισραήλ, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Αρμενία, τη Ρωσία, την Αλβανία. Κοινός παρανομαστής των συναντήσεων ήταν το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι ξένοι και οι Έλληνες επαγγελματίες, για να γνωρίσουν και να καταγράψουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Δυτική Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός.

Κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης, η Περιφέρεια διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη Covid και μετά Covid εποχή», όπου το κοινό ενημερώθηκε για τη νέα προσέγγιση της έννοιας της φιλοξενίας που έχει υιοθετήσει η Περιφερειακή Αρχή, η οποία έγκειται στην υπευθυνότητα για την ασφάλεια του επισκέπτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μας έγινε περισσότερο αισθητή από ποτέ. Τα μηνύματα που λάβαμε από τις δεκάδες συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δεν επαναπαυόμαστε. Σχεδιάζουμε ένα φιλόδοξο και δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής και για το 2022».

Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης και τα στελέχη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ Θεανώ Βούρτση και Διονύσης Καρβέλης.

«Μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλουμε στους επαγγελματίες του τουρισμού τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που τους παρουσίαζονται στην περιοχή μας. Συνεχίζουμε με σχέδιο, τεχνογνωσία και μία έμπειρη ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων για να προωθήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος