Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Σταϊκούρας: Θα επαναληφθεί το Μάιο η οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων (VIDEO)

Κοινοποίηση

Ο δημοσιονομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων για άλλη μία φορά είπε ο κ. Σταϊκούρας

Σχόλιο σχετικά με τις δυσμενείς προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Το ΔΝΤ παρουσιάζει το χειρότερο σενάριο, οι εκθέσεις της ΕΕ είναι ηπιότερες», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στο MEGA, εκτιμώντας πως η χώρα θα εξέλθει πολύ γρήγορα από την ύφεση που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού, καθώς προβλέπεται μεγάλη ανάπτυξη για το 2021.

Δεδομένου ότι η ύφεση σχετίζεται με την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, χρειάζονται κυκλαδικές πολιτικές, είπε ο ΥΠΟΙΚ, ώστε να αποφευχθούν οι δυσμενείς συνέπειες σε κοινωνία και οικονομία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επανάληψης των οικονομικών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως ο δημοσιονομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων για άλλη μία φορά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρήση οποιουδήποτε μαξιλαριού ασφαλείας αλλά ούτε και οι πόροι που θα προκύψουν από την έκδοση χρέους ενός επταετούς ομολόγου.

Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα επεσήμανε ότι «πρέπει να λαμβάνονται μέτρα σήμερα για να ενδυναμωθεί η οικονομία αύριο». Όλα γίνονται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου, κατέληξε.

Πηγή: CNN.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: