Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Σπηλιόπουλος: «’Βουλιάζει’ στην ανεργία η Δυτική Ελλάδα»

Κοινοποίηση

«Να φύγουν γιατί απέτυχαν» αναφέρει ο κ. Σπηλιόπουλος

Ανακοίνωση για τα νούμερα της Eurostat για την ανεργία στην Δυτική Ελλάδα εξέδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Σύμφωνα με αυτά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη, σε ότι αφορά στην ανεργία για το 2018. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρωταγωνιστεί στον εν λόγω τομέα και Πανελλαδικά, αφού βρίσκεται κατά πολύ πάνω από τον μέσο όρο (19,5%) όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Στις περιφέρειες της Ευρώπης, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στο Μαγιότ (35,1%) στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας, στην ισπανική αυτόνομη πόλη Θέουτα (29,0%), στη Δυτική Μακεδονία (27,0%), στην ισπανική αυτόνομη πόλη της Μελίγια (25,8%), τη Ρεϋνιόν (24,3%), μιας άλλης υπερπόντιας περιφέρειας της Γαλλίας και στη Δυτική Ελλάδα (24,1%). Ακολουθεί τις αρνητικές αυτές επιδόσεις το Βόρειο Αιγαίο με 22,3%.

«Τα στοιχεία για την περιφερειακή ανεργία που δημοσιεύονται από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αμείλικτα. Αποδεικνύουν πως η κατάσταση στην Περιφέρειά μας είναι ζοφερή και στον τομέα αυτό. Αποδεικνύουν περίτρανα πως η Δυτική Ελλάδα έχει αφεθεί στην τύχη της τα τελευταία 9 χρόνια από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή», τονίζει σε σχετική του δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κ. Σπηλιόπουλος και συνεχίζει:

«Πρέπει άμεσα να αλλάξουμε πορεία. Με το στοχευμένο σχέδιο που διαθέτουμε μπορούμε να επαναφέρουμε την περιφέρειά μας σε θετικά αναπτυξιακά επίπεδα. Με προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στους τρεις νομούς μας.

Τονίζω ξανά πως είναι απαραίτητο ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα. Με τη συμβολή χρημάτων από το ΕΣΠΑ, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από ιδιώτες, αλλά και τη σύμπραξη ιδιωτών με τον Δημόσιο τομέα.

Απαιτείται άμεσα ένα ολοκληρωμένο οικονομικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα. Ας βγούμε άμεσα από το τέλμα που ο κ. Κατσιφάρας και οι λιγοστοί πλέον συνοδοιπόροι του μας έφεραν. Δεν είχαν σχέδιο και βούληση κι αυτό φάνηκε περίτρανα, εις βάρος όμως των πολιτών και ειδικά των νέων. Ήρθε η ώρα να φύγουν γιατί απέτυχαν».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: