Σκουτεσιάδα: Μεταλλικό σιλό αποθήκευσης νερού για αντιπυρική προστασία της περιοχής

Κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Μεταλλικό σιλό αποθήκευσης νερού πυρόσβεσης τοποθετήθηκε στην Τ.Κ. Σκουτεσιάδας του Δήμου Αγρινίου, κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το σιλό αποτελεί μέρος του αντίστοιχου εξοπλισμού τον οποίο προσέφερε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η τοποθέτηση της φορητής δεξαμενής έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά και του Διοικητή Π.Υ. Αγρινίου Αντιπύραρχου Ευστράτιου Πετράκη.

Παρευρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σκουτεσιάδας Γεώργιος Μπάνης.

Σε δήλωσή της η κα. Σαλμά σημείωσε: «Η τοποθέτηση των σιλοφόρων μεταλλικών δεξαμενών σε σημεία επικινδυνότητας αποτελεί ένα ακόμη μέσο προστασίας και πυρόσβεσης, ειδικά σε περιοχές όπου κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί επικίνδυνες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Η αποθήκευση νερού σε περίπτωση συμβάντος θα συμβάλλει στην επιτυχή και έγκαιρη αντιμετώπισή του από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις. Βαδίζοντας πλέον προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλα να ολοκληρωθούν ομαλά και χωρίς κίνδυνους».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες