Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Σκέψεις για… food pass αλά fuel pass

Κοινοποίηση

Επίδομα για σούπερ μάρκετ «στο τραπέζι» του οικονομικού επιτελείου

Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης ενός επιδόματος για αγορά τροφίμων. Εφόσον προκριθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά το fuel pass και το power pass θα λάβουν το… food pass. Θα πρόκειται, εφόσον προκριθεί μία τέτοια λύση, για ένα επίδομα για την αγορά τροφίμων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Θα δίνεται με αυστηρά κριτήρια εισοδηματικά και κοινωνικά. 

Σύμφωνα με το dikaiologitika, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η «επιταγή ακρίβειας», ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα είναι «φιξ» ποσό 200 ευρώ ή θα δημιουργηθούν διαφορετικές κλίμακες έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να λάβουν ίσως περισσότερα χρήματα οι μη έχοντες. 

Τα σίγουρα μέτρα που θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα είναι:

  • Η συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αλλά και φυσικού αερίου.
  • Η επιταγή ακρίβειας, η οποία μπορεί να καλύψει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τον εκρηκτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα και την ενέργεια.
  • Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης τόσο για το πετρέλαιο όσο και για φυσικό αέριο. 
  • Η χορήγηση του Fuel Pass 3 θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές των καυσίμων. 

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: