«Συν-ομιλώ για τον Αυτισμό»: Εκδήλωση στο Κτίριο Χρυσόγελου

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Συν-ομιλώ για τον Αυτισμό» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Ημέρας για παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές ΕΨΥΠΕΑ και το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Φάσματος του Αυτισμού στο ΓΝΠ «Η Αγία Σοφία». Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30, αλλά και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, ώρα 11:00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, στο Κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

Εγγραφές συμμετοχής στην ΕΨΥΠΕΑ, τηλέφωνο 2631055661 και στο e-mail: [email protected].

Η διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης περιλαμβάνει τα εξής:

Το Σάββατο, στις 18:30, θα παρουσιαστεί η δραστηριότητα και λειτουργία του Ειδικού Ιατρείου Διαταραχών του Φάσματος του Αυτισμού του Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία» και του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ. Θ’ ακολουθήσει η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα «Οικογένεια και Αυτισμός: Προσαρμογή και Ανθεκτικότητα».

Ομιλήτριες θα είναι οι Ευδοκία Ταγκούλη, Παιδοψυχίατρος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Διευθύντρια Ε.Σ.Υ του Γ.Ν.Π «Η Αγία Σοφία», και η Δρ. Βασιλική Ντρε, Msc, Phd Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παιδιατρική και Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας και Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν.Π «Η Αγία Σοφία». Η παρουσίαση της δραστηριότητας του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ θα γίνει από την Αντιγόνη Τρούπου, Λογοθεραπεύτρια της ΕΨΥΠΕΑ.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ειδικό μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μανωλάτου, Διευθυντή του Μουσικού Ομίλου του Ιωσήφ Ρωγών και του Νίκου Παπαδογιώργου, Μουσικού και Εκπαιδευτικού. Το εικαστικό έργο που πλαισιώνει τα ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης ανήκει στον Εικαστικό Νίκο Ντούμα και η επιμέλεια του κολάζ στον εικαστικό Γιάννη Ρόμπολα.

Την Κυριακή, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί βιωματική συζήτηση με γονείς παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού. Η συζήτηση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη και θα την συντονίσουν οι Ευδοκία Ταγκούλη, Δρ. Βασιλική Ντρε από το Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία» και η Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος