Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Συνέντευξη Τύπου από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας για θέματα του κλάδου

Τα θέματα που αναλύθηκαν - Τι ειπώθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις

Κοινοποίηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 18:30. Τοποθετήθηκαν επί θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Τάσος Προβίδας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θανάσης Ρηγογιάννης.

Ο κ. Προβίδας αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές που εφαρμόζονται φέτος, κυρίως στο φορολογικό πεδίο για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Ανέλυσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, για τους μισθωτούς συνταξιούχους και για τις επιχειρήσεις. Τέλος τόνισε το ανθρωπίνως ανέφικτο της τήρησης του χρονοδιαγράμματος που έχει ορίσει η φορολογική διοίκηση για την υποβολή των φετινών δηλώσεων κι έγινε ειδική αναφορά για το πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών – Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ) για τη νομοθέτηση 5μηνης περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όπως αρχικά όριζε και ο Ν. 4172/2013.

Ο κ. Ρηγογιάννης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η υποχρεωτική έναρξη εφαρμογής ξεκινά από 1η Ιουλίου και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και των βιομηχανιών – βιοτεχνιών της χώρας. Ειδική αναφορά έγινε στην υποχρέωση των συνταξιούχων που συνεχίζουν να εργάζονται, να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τέλος Ιουνίου την απασχόληση του μετά την συνταξιοδότηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό: ο αντιδήμαρχος Αγρινίου και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Βασίλης Φωτάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και Αντιπεριφερειάρχης κ. Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Νικολέτας, ο Πρόεδρος της ΣΕΕΔΑ κ. Σωκράτης Κωστίκογλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ναστούλης, ο Προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλειος Τσάρκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Κρέτσης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Επίσης επιστολές χαιρετισμών έστειλαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μίλτος Ζαμπάρας, η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Χριστίνα Σταρακά και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Α. κ. Φρένια Καμμένου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: