Συνελήφθη στο Μεσολόγγι μέλος εγκληματικής ομάδας που έκλεβε σούπερ μάρκετ

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 20 περιπτώσεις – Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών μελών της που αναζητούνται

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας Μεσολογγίου, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, εξιχνίασαν συνολικά 20 περιπτώσεις και ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών. Μάλιστα, για την υπόθεση συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Τρίτης (21/9) μία αλλοδαπή γυναίκα στο Μεσολόγγι. Η δράστης μπήκε σε σούπερ μάρκετ του Μεσολογγίου μαζί με συνεργό της κι έκλεψαν προϊόντα αξίας 100 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα μέλη της οργάνωσης, πρόκειται για αλλοδαπούς, έναν άνδρα και δύο γυναίκες εκ των οποίων η μία είναι ανήλικη 17 ετών. Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Επ’ αυτοφώρω η σύλληψη στο Μεσολόγγι

Στην προσπάθειά τους οι δύο δράστες να κλέψουν προϊόντα απ’ το σούπερ μάρκετ στο Μεσολόγγι, ο άνδρας έγινε αντιληπτός απ’ τον υπεύθυνο του καταστήματος. Όταν τον προσέγγισε, ο δράστης πέταξε τα κλεμμένα αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή, ενώ η αλλοδαπή γυναίκα συνελήφθη απ’ τους αστυνομικούς, που έφτασαν άμεσα στο σημείο. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε, ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, διέπραξαν συνολικά 20 κλοπές σε σούπερ μάρκετ -μεταξύ 23 Αυγούστου και 21 Σεπτεμβρίου- σε Αχαΐα, Πύργο, Καλαμάτα, Φωκίδα, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Άρτα και Λάρισα, κατά τις οποίες είχαν κλέψει προϊόντα συνολικής αξίας 14.500 ευρώ περίπου.

Οι δράστες έμπαιναν στα καταστήματα ως πελάτες, τοποθετούσαν τα προϊόντα σε καλάθια, ενώ στη συνέχεια τα έκλεβαν τοποθετώντας τα σε τσάντες τους. Προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες των υπαλλήλων διέρχονταν από τα ταμεία αποπληρώνοντας προϊόντα μικρής αξίας, ενώ παράλληλα επέλεγαν χρόνους δράσης κατά τους οποίους ήδη εξυπηρετούνταν πελάτες και τρέπονταν σε φυγή, μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης των υπαλλήλων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ σε σωματικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 160 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος