Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης στην Δυτική Ελλάδα – Ημερίδα και στο Αγρίνιο

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Το 1ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΦΙΛ.Μ.ΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου, με τίτλο: «1st Regional e-Mobility Conference 2020».

Το Συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν Δήμοι και Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο και αντιστοίχως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Οι εργασίες του συνεδρίου θα κορυφωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Πάτρα και θα περιλαμβάνουν επιστημονικές εισηγήσεις, workshops, έκθεση ηλεκτροκίνητων μοντέλων κ.α., τόσο στον φυσικό χώρο, όσο και σε live μετάδοση στο διαδίκτυο.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει ομιλητές απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή, φορείς της αυτοδιοίκησης, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα. Θ’ αναλυθούν ζητήματα, όπως, το νομικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση, η παρουσίαση του Πλάνου Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης της Περιφέρειας για την Δυτική Ελλάδα, κίνητρα για επιχειρήσεις και ιδιώτες, οι τελευταίες τεχνολογίες για «πράσινα» οχήματα, καθώς και η σημαντικότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω έξυπνων, πράσινων, εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών ενέργειας.

Η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης του covid-19. Το συνέδριο διεξάγεται με την οργανωτική στήριξη της Enalia Events.

Δημητρογιάννης: «Ταχύτατες οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών».

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Επιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης σημειώνει: «Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών είναι ταχύτατες και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις σύγχρονες και πράσινες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει σημαντικά βήματα ώστε να ευνοήσει τις συνθήκες ένταξης της περιοχής μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, εκπονώντας μεταξύ άλλων το Πλάνο Ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Ελλάδα. Στο επικείμενο συνέδριο θα δοθεί δυνατότητα σε φορείς, επαγγελματίες και πολίτες να γίνουν κοινωνοί πεδίων που πρόκειται να απασχολήσουν στο μέλλον όλους μας».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος