Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Βασιλόπουλου με τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Αλιέων της Λιμνοθάλασσας

Κοινοποίηση

Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι αλιείς αλλά και για τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι αλιείς έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιών αλιέων Λιμνοθάλασας Αιτωλικού – Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό» Θεόδωρος Μπότας, σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στην Πάτρα. Οι ελεύθεροι αλιείς, που δραστηριοποιούνται εντός της λιμνοθάλασσας, είναι περίπου 500 οικογένειες όπως τονίστηκε από τον κ. Μπότα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Επισήμανε, ότι οι όποιες αποζημιώσεις υπήρξαν στο παρελθόν απευθύνονταν μόνο στους αλιείς που συμμετείχαν σε συνεταιρισμούς που μίσθωναν τα ιχθυοτροφεία της λιμνοθάλασσας, με αποτέλεσμα αυτό να έχει φέρει σε οριακό σημείο την επιβίωση των ελευθέρων αλιέων.

Ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο των ελεύθερων αλιέων καλύτερη εποπτεία της αλιείας στην λιμνοθάλασσα, για ν’ αποφεύγονται δυσάρεστα περιστατικά με άλλους αλιείς. Ο κ Βασιλόπουλος σε δήλωσή του μετά την συνάντηση τόνισε ότι οι «ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης και το τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας θα συνεχίσουν τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: