Συνάντηση Παπαναστασίου με εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες

sinantisi-papanastasiou

Συνάντηση με φορείς από τον Εμπορικό, Επαγγελματικό και γενικότερα Επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής είχε ο νέος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου. Η συνάντηση έγινε την Δευτέρα 23 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή και της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Τσιχριτζής αφού ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Παπαναστασίου, τον κάλεσε να έχει συχνές τέτοιες επαφές με τους ανθρώπους της αγοράς και των επιχειρήσεων, κάτι που ζήτησαν και οι υπόλοιποι φορείς και για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ.Παπαναστασίου. Οι προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Τσιχριτζής ήταν η αποτροπή της Εκτροπής του Αχελώου, που είναι στην επικαιρότητα και πάλι, η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και στεγασμένης Μόνιμης Λαϊκής Αγοράς, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό κ.λ.π..

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω ο κ. Παπαναστασίου έκανε ειδική αναφορά, όπως και για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τους άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να αναθεωρηθεί.

Οι εκπρόσωποι και τα μέλη φορέων που πήραν το λόγο έθεσαν το θέμα της ανάγκης για έναν φορέα που θα έχει το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, για την επίλυση των ζητημάτων ασφάλειας και πυρασφάλειας στο εμπορικό και πυκνοδομημένο κέντρο του Αγρινίου. Επίσης, για τα προβλήματα από την αναλογία χρηματοδότησης που υιοθετεί η Περιφέρεια ανάμεσα στους τρεις νομούς, αλλά και επιμέρους ζητήματα όπως τα πρόστιμα των επαγγελματιών για τους κοινόχρηστους χώρους, οι χρήσεις γης από τις επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης (συνεργεία κ.α.), το παράνομο εμπόριο στις λαϊκές αγορές. Στο τραπέζι έπεσαν ακόμα και θέματα όπως το κυκλοφοριακό και η ανάγκη για αλλαγές, η αναγκαιότητα για να υπάρξει θετική εξέλιξη με το Πάρκο Αγρινίου, η ανάγκη για γεγονότα που θα δώσουν χαρακτήρα στην πόλη, το ωράριο των καταστημάτων κ.ά.

Η διάθεση όλων πάντως για συνεχή διαβούλευση για τα ζητήματα του τόπου ήταν εμφανής, με τον Γιώργο Παπαναστασίου να δεσμεύεται για συνεχή τέτοια άτυπα συμβούλια, αλλά και «δικαιοσύνη και νομιμότητα χωρίς διαχωρισμούς και μικροσυμφέροντα».

Παρόντες ήταν:
1. Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ.κ. Μπόκας, Π. Ράπτης, Σ. Κωστικόγλου, κ. Γ. Σωτηρόπουλος
2. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Μπεσίνης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κα. Χ. Παπαζήση, κ.κ. Ι. Γιοπάνος, Δ. Χριστοδουλόπουλος, Απ. Καλαιτζόπουλος, Χρ. Παππάς, Δ. Μαντέλος
3. Από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της κ. Π. Ράπτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Πολύζος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών-Κομμωτριών Αγρινίου κα. Μαρία Σωτηροπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου κ. Ηλίας Καλέργης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Επισκευαστών Αυτοκινήτων κ. Στάθης Στυλίδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φανοποιών κ. Δ. Κονιαβίτης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος