Σημαντική νίκη, όμως χρειάζεται δουλειά

Σπουδαίας σημασίας η νίκη του Παναιτωλικού στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Αφενός πήρε τρεις πολύτιμους εκτός έδρας βαθμούς, αφετέρου αποκτά καλή ψυχολογία που μετράει στη δύσκολη συνέχεια. Βέβαια το ότι ήρθε αυτή η επιτυχία δεν σημαίνει ότι έγινε υπερομάδα έτσι ξαφνικά, ούτε ότι έλυσε τα όποια αγωνιστικά προβλήματα είχε.

Ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πολύ κακός σε αυτή την αναμέτρηση (όπως και στην πρεμιέρα) στοιχείο που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η ομάδα του Αγρινίου που έκανε το καθήκον της. Βελτιωμένος σε ένα βαθμό στα αμυντικά του καθήκοντα σε σχέση με την Τούμπα, ο Παναιτωλικός, χτύπησε δύο φορές στην επίθεση και πήρε το περισσότερο μπορούσε από την αναμέτρηση. Βέβαια προβλήματα στην άμυνα υπήρξαν, όμως από τη μία η ανικανότητα των αντιπάλων να σκοράρουν όταν είχαν την ευκαιρία και από την άλλη για μία ακόμη φορά ο εξαιρετικός Κυριακίδης, δεν επέτρεψαν να γίνει αυτό.

Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ αμυντικά, ήταν η καταλυτική παρουσία και πολύ καλή εμφάνιση του Ροντρίγκες. Σαφώς και βοήθησε με την μεστή του παρουσίασε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του, αλλά σκόραρε κιόλας ένα καθοριστικό γκολ. Με την εμφάνισή του σε αυτό το ματς απέδειξε πως αξίζει θέση βασικού και μάλλον θα την κερδίσει. Βέβαια αδυναμίες φάνηκαν και πάλι σε αυτό τον τομέα και θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ώστε να διορθωθούν.

Μεσοεπιθετικά η ομάδα έδειξε αρετές, αλλά ταυτόχρονα πως χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά πράγματα. Κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία όμως δεν είχε μεγάλη διάρκεια σε αυτό και χρειάζεται να δουλέψει σε αυτή την κατεύθυνση. Έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, αν επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι της και εισάγει στον τρόπο που αγωνίζεται περισσότερους αυτοματισμούς. Είναι ακόμη αρχή στις επίσημες υποχρεώσεις και λογικά θα υπάρξει βελτίωση σε αυτό το κομμάτι.

Το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό δίνει ώθηση σε πολλούς τομείς και πρόκειται αδιαμφισβήτητα για σημαντική επιτυχία. Αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε ορισμένους υπεραισιόδοξους να βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα του τύπου «πάμε για Ευρώπη», όπως δεν πρέπει αντίστοιχα να κυριαρχεί η απογοήτευση σε μία μέτρια εμφάνιση (όπως στο ματς της πρεμιέρας) και να ακούμε σχόλια του τύπου «φαβορί για υποβιβασμό» κλπ. Δυστυχώς συναντάμε συχνά και το ένα φαινόμενο και το άλλο, όμως είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και φρόνιμο είναι να κυριαρχεί η συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αισιοδοξία γιατί απλά υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, κάτι που για να έρθει όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά και ηρεμία. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο βασικός στόχος όλων στις τάξεις της ομάδας. Η συνεχής βελτίωση των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού της και η εκμετάλλευση στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος