Σε τουριστικά πακέτα Γάλλων και αεροπορικών εταιρειών εντάσσεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σημαντικές επαφές με ξένους και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού στη διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM – TOP RESA 2021

Στη διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM – TOP RESA 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 5-8 Οκτωβρίου 2021, συμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου έγιναν σημαντικές επαφές με ξένους και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού. Κύριοι στόχοι της συμμετοχής ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παράλληλα με την ενίσχυση της επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στην Γαλλία.

Η οργανωμένη προετοιμασία της αποστολής της ΠΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο, έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί πλήθος συναντήσεων, μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Ελλάδα, αφού επιθυμία τόσο των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων, αλλά και αεροπορικών εταιρειών είναι να την εντάξουν στα τουριστικά τους πακέτα του επόμενου έτους.

Από Ελληνικής πλευράς, το περίπτερο της ΠΔΕ επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός  Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Παρίσι Δήμητρα Βοζίκη. Ο κ. Παπαδόπουλος συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση των τουριστικών ροών προς τη Δυτική Ελλάδα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της περιοχής.

Όπως είπε, «από το σύνολο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης διαφάνηκε η καθιέρωση πλέον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις πρώτες προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών, τόσο για τις κλασσικές όσο και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Εργαζόμαστε εντατικά κατά τα δύο τελευταία έτη ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προς αυτό το σκοπό, αυξάνοντας τόσο τη σχετική χρηματοδότηση για δράσεις τουριστικής προβολής, όσο και υλοποιώντας έργα υποδομής που άμεσα ή έμμεσα θα ενισχύσουν τις τουριστικές ροές προς την περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος σημείωσε: «Στόχος μας, είναι η προβολή του τόπου μας, προς όφελος του συνόλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με γνώμονα αυτό, συμμετείχαμε στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM – TOP RESA 2021 στο Παρίσι, αφού το ενδιαφέρον της Γαλλικής αγοράς για την περιοχή μας είναι μεγάλο. Ήδη σχεδιάζουμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2022 στο οποίο θα εντάξουμε περισσότερες δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμα ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης και τα στελέχη της ΠΔΕ Γεωργία Παπασπύρου και Ανδριάννα Ζερβού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος