Σε εξέλιξη η αισθητική αναβάθμιση 186 οικισμών της Δυτικής Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε Αντίρριο και Κάτω Βασιλική: «Θ’ αποκτήσουν νέα όψη 186 οικισμοί και κωμοπόλεις»

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αισθητικής αναβάθμισης περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς, είναι κόμβοι συχνών διελεύσεων και πόλοι υψηλής επισκεψιμότητας. Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου το Αντίρριο, όπου έχουν υλοποιηθεί οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις εκσυγχρονισμού και ανάδειξης οδών του οδικού δικτύου της ΠΔΕ», που είναι συνολικού προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται απ’ το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και συζήτησαν για τις παρεμβάσεις, οι οποίες αναδεικνύουν τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Κάτω Βασιλική, όπου επίσης έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησης επιλεγμένου εξοπλισμού, όπως φωτιστικά σώματα, παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, πλάκες πεζοδρομίου, ζαρντινιέρες, σημεία πληροφόρησης, ξύλινες περιφράξεις, όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών, φυτεύσεις κ.ά., στοιχεία που διαμορφώνουν χώρους πλήρως λειτουργικούς, ελκυστικούς και επισκέψιμους.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ν’ αλλάξουμε τον τόπο μας, να ομορφύνουμε τη Δυτική Ελλάδα, ν’ αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και το επίπεδο φιλοξενίας των επισκεπτών. Με την ολοκλήρωση των έργων θ’ αποκτήσουν νέα όψη 186 οικισμοί και κωμοπόλεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Προχωράμε σε μια ολιστική παρέμβαση για να δώσουμε συνοχή στους οικισμούς, ταυτόχρονα όμως αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, ώστε κάθε περιοχή να έχει τη δική της ταυτότητα» σχολίασε ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος