Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Σε δημόσια διαβούλευση το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Προτάσεις μέχρι 11 Αυγούστου

Κοινοποίηση

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «Τροποποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Σε δημόσιο διάλογο τίθενται οι προτεραιότητες και οι στόχοι μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης διαχείρισης, το ζήτημα της διακυβέρνησης ως βασικής παραμέτρου, καθώς και των φορέων διαχείρισης. Νέες προτάσεις κατατίθενται προς συζήτηση, στη βάση των όσων σχεδίασαν και εισηγήθηκαν οι Δήμοι και οι ΦοΔΣΑ της περιοχής, που για πρώτη φορά κλήθηκαν να εκπονήσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισής των αποβλήτων τους, η σύνθεση των οποίων αποτυπώνεται και στο υπό έγκριση Σχέδιο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στη εν λόγω δημόσια διαβούλευση (μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας), προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, εγγράφως ή ηλεκτρονικά μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2016 και ώρα 15:00.

Η εκ νέου αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ προκύπτει από την ανάγκη εναρμόνισης του σχεδιασμού με το σύνολο των θεσμικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, την ανάγκη αξιολόγησης της μέχρι σήμερα υλοποίησης των προβλεπόμενων έργων και δράσεων, αλλά και της διαμόρφωσης προτάσεων για την επίτευξη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων στόχων στη διαχείριση των αποβλήτων.

Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται:

1. Προς την ΔΙΠΑ του ΥΠΕΝ (Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 11, 114 73 Αθήνα, email: [email protected])
2. Προς τη Διεύθυνση ΠΕΧΩΣ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Διεύθυνση: Αλ. Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα, email: [email protected], [email protected])

Στις 27 Ιουλίου η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης

Επιπλέον, σήμερα απεστάλη η σχετική πρόσκληση για την σύγκλιση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για την τροποποίηση του ΠΕΣΔΑ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2016 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: