Ψηφιακή Δράση: «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε παιδική κακοποίηση»

Δράση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα παγκόσμιο διαχρονικό ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας με πολλές εκφάνσεις και πρόσωπα. Μ’ έναν όμως αποδέκτη: Το παιδί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Παρασκευή 2 Απριλίου, ώρα 19.00, ψηφιακή δράση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση», με κεντρική ομιλήτρια την Βουλευτή Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, γνωστή για τη δραστηριότητά της και την ευαισθησία της για τα θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Θα μιλήσουν επίσης οι διακεκριμένοι ομιλητές Δρ. Ηρακλής Μοσκώφ, εθνικός εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπ. Εξωτερικών και Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος MD, MA, MSc, PhD Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Στη συνέχεια θα μεταδοθεί η θεατρική παράσταση «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα» σε τελική επιλογή κειμένων και σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη. Η παράσταση βασίστηκε σε μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την κακοποίηση τους και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Νέοι ηθοποιοί απευθύνουν ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τα παιδιά παροτρύνοντας μας να αναλάβουμε ευθύνη, ώστε να σταματήσει η διαιώνιση του φαινομένου.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση στο σύνδεσμο: https://we.tl/t-OiqAfZaupL

Το θεατρικό έργο θα μεταδοθεί και τις επόμενες τρεις ημέρες Σάββατο 3/4, Κυριακή 4/4 ώρα 19.30 από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/2IorrOlh-eE (χωρίς υπότιτλους) και τη Δευτέρα 5/4/21 και ώρα 19.30 στο σύνδεσμο https://youtu.be/d2lJ6faH2Wg, με ειδική προβολή και για ΑμεΑ (με ελληνικούς υπότιτλους).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος