Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Τσιόδρας: «Ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας δημιουργούν τα γάντια»

Κοινοποίηση

Ο ιός μπορεί να επιμολύνει όπως τα χέρια

Κατά της εκτεταμένης χρήσης γαντιών μιας χρήσης τάχθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου και πολιτών, την Πέμπτη το απόγευμα.

Αρχικά ο  Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους», λέγοντας πως ενδεχομένως κάνει κακό η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια.

Ακόμη υποστήριξε πως αυτά δημιουργούν «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Πηγή: TheCaller.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: