«Ψέμα στο Ψέμα»: Οι αστυνομικοί έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο (ΦΩΤΟ)

Η θεατρική παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» ενθουσίασε για δεύτερη χρονιά το θεατρόφιλο κοινό στο Αγρίνιο. Η πολυβραβευμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» -της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας- έδωσε φέτος τέσσερις παραστάσεις, οι οποίες είχαν φιλανθρωπικό σκοπό.

Η καλοδουλεμένη ομάδα των αστυνομικών, παρότι ερασιτεχνική, προσέφερε άφθονο γέλιο στους θεατές και συγκέντρωσε γι’ ακόμη μία χρονιά διθυραμβικά σχόλια από το κοινό. Ήταν εμφανέστατος ο ενθουσιασμός του κόσμου κατά την έξοδό του από το Δημοτικό Θέατρο, ενώ στα μάτια όλων υπήρχε η απορία: «ήταν όντως αστυνομικοί αυτοί;»… Η καθόλα επαγγελματική προσέγγιση της παράστασης οφείλεται κατά μακράν στην αγάπη που έχουν όλα αυτά τα παιδιά για το θέατρο. Την αγάπη αυτή διέκρινε η σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση, η οποία με ιδανικό τρόπο «συνέθεσε» και ανέδειξε τα στοιχεία του κάθε ηθοποιού ξεχωριστά, δημιουργώντας μία ισχυρή θεατρική ομάδα από αστυνομικούς, η οποία από το ξεκίνημά της είχε την αμέριστη συμπαράσταση του ΔΗΠΕΘΕ και του Δήμου Αγρινίου.

Το «κίνητρο» φέτος ήταν πολύ μεγάλο. Με στόχο την φιλανθρωπική ενίσχυση τεσσάρων δομών της πόλης, οι… αστυνομικοηθοποιοί έκαναν τον κόσμο να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια και στο τέλος να συζητά και να αναπαράγει σκηνές της παράστασης. Εμπρόκειτο για μία ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία αποτυπώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο από τους δύο πρωταγωνιστές, τον Λάμπρο Κατσινούλα και τον Βασίλη Σβίγγο. Με άξιους συμπαραστάτες τους Ιωάννα Τσούνη, Βάσια Βλάχου, Γιώργο Τσιτσέλη, Νίκο Τσαρούχη, Θόδωρο Ρεβύθη και Θύμιο Παπαγρίβα, η «ΘΕΑΤΡόPolice» χάρισε απλόχερα στιγμές ξεγνοιασιάς στη δύσκολη καθημερινότητα του καθενός και ταυτόχρονα έδειξε το κοινωνικό πρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, σε κάθε μία από τις τέσσερις παραστάσεις, θα στηρίξουν τους εξής οργανισμούς: «Χαμόγελο του Παιδιού», Σύλλογος ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα», Εργαστήριο «Παναγία Ελεούσα» και ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» συμμετείχε πέρυσι με την παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» στο Πανελλήνιο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας, Πανευρωπαϊκού Χαρακτήρα, από το οποίο απέσπασε 6 βραβεία, μεταξύ των οποίων: Ά καλύτερης παράστασης, Ά ανδρικού και Ά γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας ,χορογραφίας, μουσικής επιμέλειας και μια ειδική διάκριση ερμηνείας.

Την μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης «Ψέμα στο Ψέμα» του Anthony Neilson έκανε η Γιούλη Μαρούση. Τα σκηνικά έκανε ο Νίκος Βελτσίστας, τον φωτισμό και τον ήχο ο Δημήτρης Παπαδάκης. Την μουσική επιμέλεια και την επιμέλεια κουστουμιών η Μάγδα Σαρλάμη. Υπεύθυνος για το βεστιάριο ο Φάνης Κουκουνιάς, ενώ βοηθός της σκηνοθέτη ήταν ο Θύμιος Παπαγρίβας. Κομμώσεις έκανε η Έφη Μιλιώνη και μακιγιάζ η Μαρία Ταρκαζίκη. Την επιμέλεια της αφίσας και του προγράμματος έκανε η Χριστιάνα Μπίμπα, υπεύθυνος για τις φωτογραφίες ήταν ο Θύμιος Παπαγρίβας, ενώ τη βιντεοσκόπηση έκανε ο Κώστας Λέτσας.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες