Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025

Προχωρά η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου (video)

Κοινοποίηση

Με καταιγιστικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται από την ΑΒΑΞ τα έργα στο Α’ τμήμα της νέας Πατρών-Πύργου, που ξεκινά λίγο έξω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, από το Μιντιλόγλι και φτάνει μέχρι τα Καραίικα. Για να γίνει πράξη ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, στο Α’ τμήμα εργάζονται περισσότεροι από 450 εργαζόμενοι και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 53% της υλοποίησής του. Το εν λόγω τμήμα, σύμφωνα με το ypodomes.com, είναι και το πιο σύνθετο, καθώς τα έργα πραγματοποιούνται ενώ η κυκλοφορία στον παλιό διεξάγεται κανονικά.

Ο μηχανισμός της πολύπειρης ΑΒΑΞ κάνει το τοπίο κάθε μέρα να μοιάζει διαφορετικό και έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωσή του. Ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14μ, 2 γέφυρες, 19 άνω και κάτω διαβάσεις, 3 ανισόπεδοι κόμβοι, 42 τοίχοι αντιστήριξης.

Η ΑΒΑΞ εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας για την κατασκευή του έργου: 14 βυτιοφόρα νερού μειώνουν καθημερινά την αιωρούμενη σκόνη, ειδικά μέτρα εφαρμόζονται για τη μείωση της όχλησης κατά την κατασκευή, ενώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η κατασκευαστική εταιρεία διεξάγει περιβαλλοντικές μετρήσεις, τηρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Ο νέος, σύγχρονος και ασφαλής, αυτοκινητόδρομος 75 χλμ. αναμένεται εντός του 2025.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: