Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Προχωρά η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου

Κοινοποίηση

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να επιτευχθεί μηδενική απώλεια νερού στον κεντρικό αγωγό

Αυτοψία στις εργασίες του εμβληματικού έργου αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπαναστασίου, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Θύμιο Γρίβα, μέλη του ΔΣ και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε την πορεία υλοποίησης του έργου αντικατάστασης αγωγών μήκους 15.650 μέτρων, με τα συνεργεία να συνεχίζουν τις εργασίες με γοργούς ρυθμούς και κατεύθυνση προς Νεάπολη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να επιτευχθεί μηδενική απώλεια νερού στον κεντρικό αγωγό και να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες ποσότητες για τους καταναλωτές.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε αναλυτικά για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου νερού στη Σπολάϊτα, με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την αναβάθμιση των δεξαμενών.

Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού στα Καλύβια, όπου κατασκευάστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 1MW, προβλέποντας εξοικονόμηση πόρων άνω των 300.000 ευρώ ετησίως για τη ΔΕΥΑΑ. Με αυτή τη μονάδα πρόκειται να καλυφθούν ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης, αλλά και να επιτευχθεί σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών.

«Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών, με εξοικονόμηση πόρων και υψηλή ταχύτητα διύλισης. Σχεδιάσαμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί δικαίωση μεγάλων προσπαθειών και πραγματικά αισθανόμαστε περήφανοι για την υλοποίησή του», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: