Πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022 – Πάνω από 90 υδατοδρόμια είναι σε φάση αδειοδότησης

Συζητήθηκε και η δημιουργία βάσεων για πυροσβεστικά υδροπλάνα

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του δικτύου υδατοδρομίων. Στο πλαίσιο αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών των Αλιευτικών Λιμένων της χώρας, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία βάσεων για πυροσβεστικά υδροπλάνα, αλλά και η ανάπτυξη των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων στην Εύβοια.

«Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων. Στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την Ελληνική οικονομία, «όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία…».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαραλάμπους επεσήμανε πως «το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης αναβαθμίζει πλέον το δίκτυο την αλιευτικών λιμένων αλλά ανεβάζει το επίπεδο διασύνδεσης της χώρας με υδροπλάνα…» και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μέχρι σήμερα πάνω από 90 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα..».

Αναφερόμενος στη νέα αυτή μεταφορική υποδομή που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας, ο CEO της εταιρείας υπογράμμισε πως «με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022, η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να παρουσιαστεί σε πλήρη ετοιμότητα στην εκκίνηση της προσεχής τουριστικής σεζόν. Εξάλλου πρόθεση της εταιρείας μας είναι η ομαλή αλλά και ουσιαστική έναρξη των πτήσεων με στόχο να διευρυνθούν οι εθνικές μεταφορές δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα… Η ένταξη επιλεχθέντων υδάτινων πεδίων και η πορεία προς αδειοδότηση υδατοδρομίων αποτελεί προτεραιότητα για συγκεκριμένους λιμένες στο νησί της Εύβοιας όπως η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αιδηψός, η Κύμη και το Αλιβέρι».

«Παρών» στη συνάντηση ήταν και ο νέος Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Seaplanes Χρήστος Χάλαρης (πρώην διοικητής του ΕΦΚΑ).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος