Προτάσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τα προγράμματα Ψηφιακών δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού

Υπεβλήθη η πρόταση του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας υπέβαλε την πρότασή του, με σκοπό την επιχορήγησή του απ’ το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ποσό ανέρχεται στις 32.000 ευρώ και στις 25.000 ευρώ αντιστοίχως και περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση αρχείων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα οποία βασίζονται στο ένδοξο ιστορικό παρελθόν στις περιοχής, στην ψηφιοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων απ’ την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρωτοβουλία αυτή του Κέντρου έχει ως στόχο ν’ αφήσει το έργο ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές. Οι προτάσεις έχουν πάρει ήδη πρωτόκολλο:

  • Αναπαράσταση στις μάχης του Αετού και μετατροπή σε ψηφιακή μορφή μικρής ταινίας με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Η αναπαράσταση θα στηριχτεί στη χρήση πληροφοριών από βιβλία Ιστορικών –Συγγραφέων και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο όπου συνέβη κατά το ιστορικό παρελθόν. Μέρος θα λάβουν ηθοποιοί, οι οποίοι θα αφηγηθούν και θα παρουσιάσουν τη ροή των γεγονότων έως και την έναρξη στις μάχης. Επιπροσθέτως θα γίνει σκηνοθεσία, βιντεοσκόπηση, ηχοληψία και μοντάζ για την παραγωγή του τελικού μέσου. Τέλος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στις παραγωγής από στις ηθοποιούς –συντελεστές, μόλις ετοιμαστεί η ζωντανή μετάδοση.
  • Εκδηλώσεις για τον εορτασμό στις μνήμης των ηρώων του 1821 και ανάδειξη στις δράσης στις στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Στις είναι γνωστό από τα ιστορικά δεδομένα η περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,που συμπεριλαμβάνει τα τοπικά διαμερίσματα στις Κατούνας, Βόνιτσας, Παλαίρου, έχει πλούσιο ιστορικό δράσεων κατά την Ελληνική Επανάσταση με αρκετούς τοπικούς ήρωες για στις οποίους έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία. Για να τιμήσουμε, λοιπόν, τη μνήμη στις θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις βασισμένες στην παρουσίαση στις ζωής και στις δράσης στις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και την κατασκευή προτομών στις σε κεντρικά σημεία.

Για τις δράσεις που δεν εντάξαμε (λόγω επιτρεπτού ποσοστού επιδότησης) στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα γίνει πρόταση και φάκελος στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης (πρόσκληση AT14 με τίτλο Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021).

Στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης ήδη προγραμματίζετε να γίνει πρόταση για να ενταχθεί η ψηφιοποίηση στις ζωής και στις δράσης σημαντικών οπλαρχηγών και αγωνιστών στις περιόδου του 1821 στις περιοχής στις στις και η ψηφιοποίηση και αναπαράσταση ,στις μάχης, στις Βόνιτσας που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1828, αλλά και στις απελευθέρωσης στις Βόνιτσας στις 5 Μαρτίου 1828.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος