Προτάσεις των κατοίκων εργατικών κατοικιών Αγίου Αντωνίου – Ρηγανά για ανάπλαση της περιοχής

Τι προτείνουν οι κάτοικοι για την οικονομική αναγέννηση του οικισμού

Στην δημόσια διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση του Σχεδίου Επικαιροποιημένης Στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Αγρινίου συμμετείχε ο Σύλλογος Κατοίκων Αγίου Αντωνίου και Περιοχής Ρηγανά, προτείνοντας τη βέλτιστη λύση για τα χρονίζοντα προβλήματα του οικισμού. Το νέο Δ.Σ., μάλιστα, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για την εκπόνηση μελέτης αστικής ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, μέσω του προγράμματος ΒΑΑ.

Η πρόταση του Συλλόγου περιλαμβάνει:

  1. Ανάπλαση της πλατείας, της δεύτερης μεγαλύτερης πλατείας του Δήμου, με βιοκλιματική προσέγγιση και προοπτικές για τη διοργάνωση κοινωνικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και εκθέσεων.
  2. Συντήρηση/ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος που υπάρχει στην πλατεία, προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά επιχειρήσεις στην περιοχή, προς τόνωση της τοπικής οικονομίας.
  3. Αποκατάσταση οδικού δικτύου και πεζοδρομίων, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση τόσο στους περιμετρικούς-κεντρικούς δρόμους του οικισμού, όσο και στις κάθετες οδούς.
  4. Προσθήκη αποχετευτικού συστήματος ομβρίων σε όλη την περιοχή, που δε διαθέτει καθόλου φρεάτια και πλημμυρίζει με ελάχιστη βροχή.
  5. Εξυγίανση του δικτύου ύδρευσης, που παρουσιάζει πολλές ζημιές τους χειμερινούς μήνες και έλλειψη νερού στον παλιό οικισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  6. Αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον οικισμό με χρήση λαμπτήρων τύπου led, για επαρκή φωτισμό κι εξοικονόμηση ενέργειας.
  7. Δημιουργία νέων και αποκατάσταση των παλαιών παιδικών χαρών, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία που υπολειτουργεί.

«Η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας είναι ουσιώδης για την αναγέννηση οικονομικά αδύναμων περιοχών», σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο οποίος υποστηρίζει: «Η ουσιώδης ενίσχυση περιοχών που πλήττονται από υποβάθμιση, μπορεί να εξελιχθεί σε βέλτιστο οδηγό δράσης, προκειμένου το πρόγραμμα ΒΑΑ να εξυπηρετήσει έναν από τους κύριους σκοπούς του, που είναι η αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών».

«Η ενσωμάτωση της πρότασής μας στη Στρατηγική ΒΑΑ Δήμου Αγρινίου μας γεμίζει αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου μας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων» σημειώνει ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος