«Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια

Μία ακόμα σημαντική διάκριση προστέθηκε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) μετά την πρόσφατη βράβευσή για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο αρμόδιος και πιστοποιημένος οργανισμός «Qualitynet Foundation» ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη, για την τιμητική διάκριση της ΠΔΕ με τον τίτλο του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022». Αναγνωρίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο η στρατηγική επιλογή για ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και η προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.

Άλλωστε, σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο, ιδρύθηκαν, λειτούργησαν κι ενισχύθηκαν 400 «πράσινες» επιχειρήσεις της περιοχής, δημιουργώντας ένα μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αρκετές θέσεις εργασίας.

Ο κ. Δημητρογιάννης σχολίασε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η νέα βράβευσή μας, που αποτελεί και επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών που γίνονται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Μας οπλίζει παράλληλα όμως και με νέα κίνητρα να επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερα υλοποιήσιμα αποτελέσματα στο μέλλον. Στόχος μας, είναι η καθιέρωση νέων τομέων ανάπτυξης και οικονομίας με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική μας ανθρωπογεωγραφία»

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος