Πρέπει να βγάλει αντίδραση

Η ήττα από τον ΠΑΣ μέσα στο Αγρίνιο, ήρθε να προστεθεί σε ένα κακό σερί των τελευταίων ημερών για τον Παναιτωλικό, που δείχνει αν μη τι άλλο πως η ομάδα περνάει περίοδο κάμψης. Δίκαιη η νίκη για τους Γιαννιώτες, βάση της συνολικής παρουσίας των δύο ομάδων στην αναμέτρηση. Το ζητούμενο πλέον είναι η αντίδραση που θα πρέπει να βγάλει ο Παναιτωλικός, για να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμολογικό επίπεδο και εντός στόχου.

Μετά την ήττα στη Λειβαδιά που συνοδεύτηκε από μέτρια εμφάνιση, ήρθε η ήττα στο κύπελλο από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και το κακό σερί συνεχίστηκε με την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ. Ο κοινός παρονομαστής στις αναμετρήσεις αυτές για την ομάδα του Αγρινίου, ήταν η κακή αμυντική λειτουργία που απέφερε παθητικό πέντε γκολ σε τρείς αγώνες. Αν εξαιρεθεί ο εξαιρετικός Κυριακίδης που καμία ευθύνη δεν φέρνει για αυτή την εικόνα, αντίθετα συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία, απομένει κυρίως η ευθύνη των κεντρικών αμυντικών αλλά και των αμυντικών μέσων που έχουν το δικό τους μερίδιο σε όλο αυτό.

Σίγουρα όλοι δικαιούνται να βρεθούν σε κακή μέρα και συμβαίνει στο ποδόσφαιρο αυτό, όμως εδώ έχουμε πλέον μία παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη, που σημαίνει πως κάτι δεν βγαίνει στο παιχνίδι της ομάδας ή δεν λειτουργεί σωστά. Ο Ροντρίγκες δεν ήταν καλός στο ματς με τον ΠΑΣ, ο Πάουλο δεν ήταν αυτός που περίμεναν όλοι στα τελευταία ματς, ο Ουάρντα δεν δείχνει να μπορεί να πάρει την ομάδα «στις πλάτες» του, οι επιθετικοί δεν βρίσκουν τον τρόπο να βάλουν συχνά τη μπάλα στο πλεχτό. Γενικά παίκτες στους οποίους στηρίζεται το παιχνίδι της ομάδας δείχνουν να μην έχουν την απόδοση που πρέπει ή την διάρκεια σε αυτή.

Ο ΠΑΣ κέρδισε δίκαια στο Αγρίνιο γιατί δημιούργησε φάσεις, οι παίκτες του έδειξαν περισσότερο αποτελεσματικοί, οι βοήθειες από τον πάγκο έδωσαν λύσεις και γενικά έπεισε πιο πολύ από τον Παναιτωλικό. Αντίθετα «τα καναρίνια» δεν έκαναν φάσεις στην αντίπαλη περιοχή, απείλησαν κυρίως από μακριά, έδειξαν ευάλωτοι στις στημένες φάσεις και στις κάθετες μπαλιές και φάνηκαν να μην έχουν απαντήσεις (στο δεύτερο ημίχρονο) στην αλλαγή ρότας στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Πλέον έρχεται η εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος για τον Παναιτωλικό. Όσο κι αν είναι νωρίς στο πρωτάθλημα, η αντίδραση της ομάδας θα πρέπει να είναι άμεση. Πρέπει το συντομότερο να αντιστραφεί το κλίμα και να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι πλέον το ζητούμενο, να βγάλει αντίδραση και να πείσει πως δικαιούται κάτι καλύτερο από την προηγούμενη σεζόν. Εδώ θα φανεί αν μπορεί να κάνει κάτι. Διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστεί απλά στη μάχη της παραμονής, κάτι που όμως δεν αντιπροσωπεύει την ποιότητά της ως ομάδα.

Υ.Γ. Θα ήταν παράλειψη να μη γίνει αναφορά στην προσπάθεια και την πολύ καλή παρουσία του Κλέσιο Μπάουκε στο ματς με τον ΠΑΣ. Παρότι λόγω των συνθηκών αγωνίζεται ως δεξί μπακ (με επιτυχία) και λείπει από την επίθεση η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα που διαθέτει, δείχνει να έχει σε αντίθεση με άλλους σταθερότητα και απόθεμα θέλησης και αγωνιστικότητας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος