Ναύπακτος: «Πράσινο φως» για τον λιμένα εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών

Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας – Αναμένεται και η κατασκευή Τουριστικής Μαρίνας, δυναμικότητας 200 σκαφών, στη θέση Γρίμποβο

Τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβε πριν λίγες ημέρες, το επικείμενο έργο του λιμένα εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη Ναύπακτο. Πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση Βαρειά, με φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και σε απόσταση 1 χλμ. απ’ τον υφιστάμενο ενετικό λιμένα. Η νέα εγκατάσταση θα είναι μεικτής χρήσης εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών, δυναμικότητας 30 σκαφών και με πρόβλεψη για αύξηση κατά τους θερινούς μήνες.

Για το έργο υπήρξε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη με τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα. Μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης περιέγραψε και τους περιβαλλοντικούς όρους που θα πρέπει να τηρηθούν κατά την υλοποίηση του έργου.

Συζήτηση υπήρξε και για τη διασφάλιση της χωροθέτησης της περιοχής, όπου αναμένεται στο μέλλον η κατασκευή Τουριστικής Μαρίνας, δυναμικότητας 200 σκαφών, στη θέση Γρίμποβο. Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Δημητρογιάννης σχολίασε: «Στόχος μας είναι η ανάδειξη περιοχών με ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά, όπως της Ναυπάκτου, προσθέτοντας υπεραξία και σχεδιάζοντας έργα ζωτικής σημασίας σε στέρεες βάσεις, και αυτό επιδιώκουμε συνεχώς».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος