«Πράσινο» φως για τα διατροφικά επιδόματα Οκτωβρίου

Κατανομή ποσού ύψους 5.742.729,47 € στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016 προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους, για τον μήνα Οκτώβριο του τρέχοντος έτους προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους αφορά νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους.

Από το ανωτέρω συνολικό ποσό, αυτό που αφορά σε κάθε δικαιούχο Περιφέρεια, αποδίδεται στον οικείο λογαριασμό της έδρας της, με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες πιστώσεις αφορούν στην καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους για το μήνα Οκτώβριο και για όσο χρονικό διάστημα καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτού.

Οι Περιφέρειες στις οποίες κοινοποιείται η Απόφαση αυτή, καλούνται από το Υπουργείο να γνωρίσουν έως τις 28/11/2016, τον αριθμό των δικαιούχων καθώς και τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη του εν λόγω επιδόματος μηνός Νοεμβρίου έτους 2016.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος