Πλήθος κόσμου στην παράταση «Φεύγω» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Η μουσικοθεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Φεύγω» του Μουσικού Σχολείου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου, που δόθηκε απ’ την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Στο έργο προβάλλονται η κοινή μοίρα του ανθρώπου, οι ζοφερές συνέπειες του πολέμου, τα όνειρα, οι ελπίδες των προσφύγων για την πατρίδα που βίαια εγκαταλείπουν και για τη νέα πατρίδα στην οποία καλούνται να εγκλιματιστούν. Το μήνυμα του έργου η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η αγάπη είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να συνδράμουν στην προσφυγιά.

Η σύλληψη της ιδέας και η σκηνοθεσία ανήκουν στο μαθητή του Μουσικού Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, ενώ την παράσταση πλαισίωσαν μαθητές της θεατρικής ομάδας του Σχολείου.

Η Διευθύντρια Ευδοξία Μπεκούλη συνεχάρη τους μαθητές: «Με το άριστο αυτό αποτέλεσμα, τα παιδιά μας δίδαξαν πως στήνεται μια θεατρική παράσταση με τρόπο επαγγελματικό, με πολύ δουλειά, με υπομονή, καλή συνεργασία και πόσο μπροστά στο θέμα της προσφυγιάς πόσο επίπλαστα και ανούσια είναι τα καθημερινά μας προβλήματα στο μικρόκοσμο του καθενός. Μας δίδαξαν ότι πάνω στα πανιά τωνεφηβικών τους καραβιών υπάρχει ο ούριος άνεμος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της αγάπης». Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο γραφείο μου η συμμαθήτριά μου και Διευθύντρια κ. Ευδοξία Μπεκούλη μαζί με τα παιδιά κατάλαβα αμέσως μέσα από το βλέμμα τους τη φλόγα της δημιουργίας και συναίνεσα στη στήριξη αυτής της παράστασης. Τα κατάφεραν και ήμασταν και θα είμαστε δίπλα τους στη συνέχεια του ταξιδιού τους. Άλλωστε η προσφυγιά είναι δεμένη με την ιστορία μας και με την κοινή ανθρώπινη μοίρα».

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκε η κα. Παπαγεωργίου, η οποία συνεχάρη την κα. Μπεκούλη τονίζοντας ότι: «Με την παράσταση είδαμε με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων προσφύγων κατατρεγμένων, ανθρώπων που η ζωή τους άλλαξε από βίαιη αλλαγή της τύχης τους λόγω των πολεμικών συνθηκών που επικράτησαν στην πατρίδα τους. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να είναι δημιουργικοί και να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Παπαγιάννης ήταν πολύ χαρούμενος που τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν απλόχερα στο κοινό μια σύγχρονη μουσικοθεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και φαντασία.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος