Πιστιόλας: «Νέο σκάνδαλο στη ΔΕΥΑ Αγρινίου: Μετά τις υποκλοπές, οι υδροκλοπές»

Ο κ. Πιστιόλας καλεί τον Δήμαρχο να πάρει άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες

Για «νέο σκάνδαλο στη ΔΕΥΑ Αγρινίου» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κώστας Πιστιόλας και καλεί τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου να πάρει άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την προστασία της αξιοπρέπειας της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Αγρίνιο, πάμε ψηλά», το προσωπικό της ΔΕΥΑ εντόπισε παράνομη παροχή νερού σε ακίνητο χωρίς υδρόμετρο, η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό και η Διοίκηση της ΔΕΥΑ προτείνει κυρώσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της.

Ο κ. Πιστιόλας εκφράζει ανησυχίες για το κατά πόσον η Δημοτική Αρχή θα διαχειριστεί την υπόθεση και διερωτάται ποια θα είναι η στάση της. Παράλληλα θέτει ερωτήματα για το αν το συγκεκριμένο ακίνητο συνδέεται με αιρετό της δημοτικής πλειοψηφίας κι εάν η ΔΕΥΑ προχώρησε σε έλεγχο εξαιτίας αυτής της σχέσης.

«Η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα και θα το αφήσει να περάσει στα “διαδικαστικά”; Αντιλαμβάνεται ή όχι το μείζον θέμα ηθικής τάξης που προκύπτει εδώ;» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της παράταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σκάνδαλο ΔΕΥΑ νο2: μετά τις υποκλοπές, …υδροκλοπές!

Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

Συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου έκανε έλεγχο, διαπίστωσε την ύπαρξη παροχής που υδροδοτούσε συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς υδρόμετρο, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία μετέβη και κατέγραψε το γεγονός, ενημέρωσε ακολούθως και τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και πρότεινε την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απ’ τον κανονισμό της ΔΕΥΑ.

Αν η υπόθεση της 8ης Φεβρουαρίου αφορούσε μια κάποια επιχείρηση ή έναν κάποιον δημότη, θα τελείωνε η ιστορία εδώ. Για την ακρίβεια, …σχεδόν εδώ, αφού δεν ξέρουμε αν η αστυνομία, σε μια τέτοια περίπτωση, θα έμενε στην απλή «καταγραφή» της παρανομίας….!

Και κάπου εδώ αρχίζει το κουβάρι να μπερδεύεται επικίνδυνα:

Το συγκεκριμένο ακίνητο, όπου διαπιστώθηκε η υδροκλοπή, σχετίζεται με κάποιον τρόπο με αιρετό της δημοτικής πλειοψηφίας;

Υπάρχει κάποια σύνδεση – εμπλοκή με τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών στη ΔΕΥΑ Αγρινίου;

Και, παρεμπιπτόντως, η υπόθεση εκείνη θάφτηκε στα αρχεία του Δήμου και είναι πλέον όλοι ευχαριστημένοι στη Δημοτική Αρχή; Ή μήπως η τωρινή υπόθεση της υδροκλοπής αποτελεί συνέχειά της;

Η ΔΕΥΑ πήγε τυχαία για έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο και γιατί τώρα;

Η χρέωση που ως πρόστιμο προτείνει η ΔΕΥΑ, πως προέκυψε; Πως υπολόγισε τα κυβικά;

Ο δήμαρχος ήταν ενήμερος για την πρόθεση διενέργειας ελέγχου ή δεν είχε ιδέα;

Ενημερώθηκε μήπως μετά; Και τι έκανε;

Κυρίως: τι τώρα προτίθεται να κάνει;

Η στάση της Δημοτικής Αρχής όταν αποκαλύφθηκε η «ξεχασμένη» συσκευή καταγραφής ήχου και εικόνας στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑ, υπήρξε τουλάχιστον …περίεργη. Στάση άμυνας ήταν. Και εύλογα στην τοπική κοινωνία δημιουργήθηκαν συνειρμοί…

Θα πράξει το ίδιο ξανά; Θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το θέμα και θα το αφήσει να περάσει στα «διαδικαστικά»; Αντιλαμβάνεται ή όχι το μείζον θέμα ηθικής τάξης που προκύπτει εδώ; Έχει συναίσθηση του τι σημαίνει την περίοδο που εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου προχωρά σε μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών, οι ίδιοι αυτοί δημότες να μαθαίνουν ότι …στη ΔΕΥΑ σφάζονται παλικάρια (!!!) και το θέμα περνά στα ψιλά, με μια απλή καταγραφή απ’ την αστυνομία και ένα πρόστιμο απ’ την υπηρεσία;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας δηλώνει: «Προσωπικά απεχθάνομαι την ανθρωποφαγία και οι λογικές ποινικοποίησης δεν με αφορούν. Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω από τον κ. δήμαρχο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την εμπλοκή μέλους της δημοτικής του παράταξης στην υπόθεση υδροκλοπής και να δώσει σαφείς εξηγήσεις στο γιατί ανέχεται όλον αυτόν τον εσμό. Αναμένω άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες απ’ την πλευρά του δημάρχου, για να προστατευθεί το κύρος και η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου και να περισωθεί ότι έχει απομείνει απ’ την αξιοπρέπεια της Δημοτικής Αρχής».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος