Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο Πατρών θα προάγουν τον πολιτισμό και την ιστορία του Μεσολογγίου

Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας

Μια σημαντική συνεργασία ξεκινάει μεταξύ του Τομέα Πολιτισμού της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι η προαγωγή του πολιτισμού και της ιστορίας του Μεσολογγίου, που αποτέλεσε σύμβολο ελευθερίας, αλλά και αναστοχασμού, μέσω της ανάδειξης πτυχών της περιόδου της ελληνικής επανάστασης.

Στην κατεύθυνση αυτή, από την Περιφέρεια προγραμματίζονται κοινές πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις αρχής γενομένης από τις Εορτές Εξόδου 2022 στο Μεσολόγγι.

Το πρωτόκολλο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που συνδυάζει επιστήμη και τέχνη, προκειμένου οι εκπρόσωποί τους να έρθουν κοντά στους πολίτες και ν’ αποτελέσουν φωτεινούς φάρους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης που δοκιμάζεται η κοινωνία και οι δομές της.

Υπεύθυνοι συντονισμού δράσεων ορίστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και τουρισμού ΠΔΕ Νικόλαος Κοροβέσης με την διοικητική ομάδα εργασίας της ΠΔΕ, τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους εφόρους Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας με υπεύθυνους συντονισμού:

  • Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας τον Καθηγητή Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Αριστογιάννη Γαρμπή
  • Στην Π.Ε. Αχαΐας την Μαρία Αργυρόπουλου, ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού
  • Στην Π.Ε. Ηλείας τον Πρόεδρο του Τμήματος Μουσειολογίας, αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος