Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών

Κοινοποίηση

Στόχος η δημιουργία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων

Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών πραγματοποιήθηκε στο θεματικό πάρκο Ξυστρή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο. Στόχος η δημιουργία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των περιφερειών σε δημιουργικές επιχειρήσεις όπως είναι η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η αρχιτεκτονική, η βιοτεχνία, η μόδα, η ταινία, η φωτογραφία, η μουσική και άλλοι κλάδοι με βασική τους δραστηριότητα την «ικανότητα δημιουργίας».

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ συντονίστηκαν από την δημοσιογράφο της Εφημερίδας “Πατρίς” Γιούλη Ηλιοπούλου και τον project manager του έργου Creative@Hubs Τάκη Λυμπερέα, ξεκίνησαν με καλωσόρισμα που απηύθυναν από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, από πλευράς INTERREG VA GREECE-ITALY 2014-2020 η Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Β. Γοργόλης και τέλος από την Puglia Region η υπεύθυνη επικοινωνίας Serena Mingolla.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επισκόπηση του έργου Creative@Hubs από τον project manager Τάκη Λυμπερέα και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο Τριαντάφυλλος Τατούλης και από το Επιμελητήριο Αχαΐας ο Γεν.Γραμματέας Θεόδωρος Τσούμπελης, καθώς και η Δανάη Κατσαντά. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» τοποθετήθηκε ο Ανδρέας Κοσκέρης, ενώ από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο ο Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους Χρήστο Κωνσταντόπουλο, τον Χρήστο Λιάγκουρα, Αρχαιολόγο ΜΑ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Ήρα Κουρή, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, τον Αθανάσιο Χαϊκάλη, ως εκπρόσωπο της θεατρικής ομάδας «Δούρειος ‘Ιππος», το δρ. Γιώργο Παυλίδη, διευθυντή ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», τον Βασίλη Αρτίκο Hub Manager Creative@Hubs Αιτωλοακαρνανίας και τον Ανδρέα Τσιλίρα από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» – «MOSAIC / Culture & Creativity».

Στη συνέχεια του Φεστιβάλ είχαν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες», «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας». Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω του διαδικτύου.

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με τη μετάβαση στο θέατρο “Απόλλων” Πύργου και προβολή ταινιών στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος του 24ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχει στο έργο Creative@Hubs ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).

Η παραπάνω δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: