Παράταση εξόφλησης οφειλών προς τον Δήμο Μεσολογγίου

Σε έως και 100 δόσεις η ρύθμιση – Αιτήσεις έως 28 Φεβρουαρίου

Ευκαιρία παράτασης για την εξόφληση οφειλών προς τον Δήμο Μεσολογγίου (και τα νομικά του πρόσωπα) σε έως και 100 δόσεις έχουν οι πολίτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, που έχουν βεβαιωθεί από 15.2.2020 μέχρι 30.11.2021, όπως επίσης οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων από 15.2.2020 έως 30.11.2021, (ρυθμίσεις που είναι ενεργές ή ακόμα και αυτές που έχουν χαθεί).

Για την ένταξη στη ρύθμιση γίνεται αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξη Ταμειακή υπηρεσία ή στα κατά τόπους εισπρακτικά σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Πιο αναλυτικά:

  • Στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν από 15η.2.2020 έως την 30η.11.2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.
  • Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
  • Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και των πενήντα (50) ευρώ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2631360968.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος