Παπαευαγγέλου: «Βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα – Σημαντική η επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία»

«Το μήνυμα είναι σαφές» είπε με νόημα η καθηγήτρια

Σαφή βελτίωση παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα οι επιδημιολογικοί δείκτες, σύμφωνα με όσα είπε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή 14 Μαΐου. «Μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας, ενώ ο Rt ανέρχεται σε 0,82», σημείωσε και υπογράμμισε: «Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική είναι η επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους».

«Ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες.Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας», σημείωσε η καθηγήτρια.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε ότι «τώρα, στα κρούσματα, βλέπουμε το “αποτύπωμα” του Πάσχα», αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ευθύνονται και τα αυξημένα τεστ. Προειδοποίησε δε πως «άλλο η άρση περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρδαλιάς: «Κάνω έκκληση στους κατοίκους του Αγρινίου και του Μεσολογγίου για τήρηση των μέτρων»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος