Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Πάνω από 15.000 διακοπές ρεύματος έκανε η ΔΕΗ σε 10 μέρες!

Κοινοποίηση

Σε 15.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρεών προχώρησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, η οποία αυστηροποιεί τη στάση της έναντι των οφειλετών.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία και για τις ρευματοκλοπές, φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια ακόμη και από καταναλωτές με κατά τεκμήριο μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου ανέφερε σε εκδήλωση της εταιρείας την Τετάρτη (11/11) ότι οι εντολές διακοπής λόγω χρεών διαμορφώνονται σε νέα επίπεδα – ρεκόρ της τάξης των 100.000 τον τελευταίο μήνα (από 60.000 – 70.000 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ πριν 5 – 6 χρόνια). Λόγω του μεγάλου όγκου των εντολών διακοπής ο διαχειριστής είναι σε συνεννόηση με τους εργολάβους για αύξηση των συνεργείων που εκτελούν τις σχετικές εργασίες.

Η πλειονότητα, ωστόσο, των καταναλωτών, είτε πριν το κατέβασμα του διακόπτη είτε αμέσως μετά, προχωρά σε εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Σε ότι αφορά τις ρευματοκλοπές, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι το 2014 έγιναν 57.000 στοχευμένοι έλεγχοι από ειδικά συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα και αποκαλύφθηκαν 5.500 περιπτώσεις κυρίως σε εμπορικές καταναλώσεις και από όλα τα οικονομικά στρώματα. Στις περιπτώσεις αυτές γίνονται μηνύσεις και η πλειονότητα των κατηγορούμενων πληρώνουν τα χρέη τους και αθωώνονται από τα Δικαστήρια.

Ο διαχειριστής επιδιώκει συνεννόηση με τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία καθώς με το ισχύον καθεστώς η ρευματοκλοπή πρακτικά μένει ατιμώρητη.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: