Πάνω από 1 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων στον Δήμο Αγρινίου

Μείωση του λειτουργικού κόστους και βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 11ου & 17ου Δημοτικού Σχολείου και 11ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αγρινίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.095.000,00 ευρώ, προβλέπει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του 11ου – 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου του Δήμου με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών.

Προβλέπονται παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν προσθήκη θερμομόνωσης στην εξωτερική τοιχοποιΐα, αντικατάσταση κουφωμάτων με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες. Αντικατάσταση υαλοπινάκων με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης –κλιματισμού, αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα LED υψηλής απόδοσης κι εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων.

Οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, θα εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εσωτερικές συνθήκες εργασίας και θα μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας από τα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες