Παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ έμαθαν για το νερό και το κανόε καγιάκ

Ολοκληρώθηκε η δράση «Μαθαίνω το Νερό»

Ολοκληρώθηκε η δράση «Μαθαίνω το Νερό», που απευθυνόταν σε παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 έως 16 ετών και πραγματοποιήθηκε απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ. Σκοπός ήταν η επαφή των παιδιών με το νερό μέσα απ’ την εκμάθηση κανόε καγιάκ, καθώς και η επιμόρφωσή τους μέσω περιβαλλοντικών μαθημάτων.

Στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, να κοινωνικοποιηθούν, να ενισχύσουν τη κριτική τους σκέψη, να μάθουν να δρουν ως ομάδα, αλλά και ν’ ασκηθούν τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Επίσης το τελευταίο Σαββατοκύριακο του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά μαθήματα και τα παιδιά μέσω αυτών, γνώρισαν τα είδη των πτηνών που κατοικούν μέσα και γύρω απ’ την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Η δράση ξεκίνησε το Σάββατο 1 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2023.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά σχολίασε: «Ολοκληρώθηκε μία άκρως ψυχαγωγική και γεμάτη ευεξία δράση, μια δράση ενδυνάμωσης, τόσο σωματικής, όσο και ψυχικής, για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6-16 ετών, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μεσολογγίου. To εργαστήριο «Μαθαίνω το νερό» αποτέλεσε αρωγό στην κοινωνικοποίηση, την εκγύμναση, τη συναισθηματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας. Άλλωστε, τα παιδιά είναι το μέλλον μας και απώτερος σκοπός μας είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξή τους».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες