Πάει στη Ναύπακτο το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Ναύπακτος ο επόμενος σταθμός του Μουσείου

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του κινητού Ψηφιακού Μουσείου στην Βόνιτσα, που οι πολίτες γνώρισαν με διαδραστικό τρόπο την Επανάσταση του 1821. Επόμενος σταθμός του Μουσείου είναι η Ναύπακτος, όπου θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην παραλία Γριμπόβου. Θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι 24 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ, στα οποία αποτυπώνεται η Επανάσταση με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Ήδη έχει περάσει από Καλάβρυτα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Βόνιτσα, ακολουθεί η Ναύπακτος, ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Αίγιο, Πάτρα, Αμαλιάδα, Κρέστενα, και Πύργο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κλπ).

«Με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιήσαμε για τη δημιουργία των υποδομών, δημιουργήσαμε υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες