Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

«Όχι» σε αγορά κόκκινων στεγαστικών από funds, λέει η κυβέρνηση

Κοινοποίηση

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική στις αγορές στεγαστικών δανείων από ξένα funds και αυτή είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες, έως ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου γύρου προαπαιτουμένων το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγούν πως η διαπραγμάτευση αφορά πλέον το σύνολο των κόκκινων δανείων, δηλαδή και τα επιχειρηματικά που αγγίζουν περίπου το 70% των μη εξυπηρετουμένων. Ωστόσο, φαίνεται πως η περίπτωσή τους αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κυβέρνηση, που δεν αποκλείει και πώληση τμήματος ή του συνόλου των επιχειρηματικών σε distress funds.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη λύση, η οποία είναι κοντά και στην αρχική μας πρόταση» έλεγαν την Τρίτη κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς αφορά προστασία για αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως 180.000 ευρώ για τους άγαμους οφειλέτες και έως 280.000 ευρώ για τους έγγαμους με παιδιά -για κάθε παιδί ανεβαίνει το όριο προστασίας κατά 25.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, ο δανειστής προστατεύεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημα βρίσκεται κοντά στις 35.000 ευρώ.

Αναδημοσίευση από in.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: