Ο Τραπεζιώτης παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του: «Να τελειώνουμε με τους επαγγελματίες πολιτικούς χωρίς επάγγελμα – Με όραμα και προτάσεις»

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Τραπεζιώτης: «Μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε το καθεστώς της Δημοτικής Αρχής» – Εξήγγειλε Δημοτικό Γηροκομείο, Δημοτική Ενεργειακή Κάρτα και Σύσταση Οργανισμού Invest in Agrinio

Με αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον Συνδυασμό «Αγρίνιο, Ανοιχτό και Πράσινο – Υπερκομματική Συνεργασία» αρχικά μίλησε στο πολυπληθές κοινό και στο τέλος παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

«Η Βότση είναι παράνομα κλεισμένη»

Ο κ. Τραπεζιώτης αρχίζοντας την ομιλία του είπε: «Αυτή η μαζική προσέλευση είναι η πλέον εύγλωτη απόδειξη μιας επιθυμίας που εκφράζεται καθημερινά πλέον με ολοένα και μεγαλύτερη σφορδρότητα να θέσουμε ένα όριο – ένα τέρμα σε μια δημοτική πολιτική που διαπνέεται από μια αντίληψη παρωχημένη, παλαιοκομματική και με στοιχεία καθεστωτικού αυταρχισμού. Μια αντίληψη που εκπορεύεται, ασκείται και εφαρμόζεται από μια Δημοτική Αρχή, η οποία έχει εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων της και δεν εκπέμπει πλέον μήνυμα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή την δημιουργική ικανότητα της κοινωνία».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια κινείται στα τυφλά, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς στόχο, χωρίς ίχνος ορθολογισμού, με άστοχες επίλογες που ταλαιπώρουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Κλείνει το κέντρο της πόλης χωρίς Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, χωρίς πάρκινγκ, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δυσχεραίνεται η προσέγγιση των πολιτών στο Κέντρο».

»Η Βότση είναι παράνομα κλεισμένη κατ΄ αντίθεση με την πρόταση του μελετητή, την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες αποφάσεις τονίζουν ότι η Βότση δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να είναι οδός ήπιας κυκλοφορίας, ενώ με τον τρόπο αυτό κόβει την πόλη στη μέση, βασανίζει τους πολίτες και αυξάνει το ρυπαντικό φορτίο».

Για το πάρκο: «Τί ακριβώς εγκαινίασε;»

Για το Πάρκο είπε χαρακτηριστικά: «Στο πάρκο που εγκαινίασε, τι ακριβώς εγκαινίασε; Πέντε φωτιστικά, τη χαλικόστρωση των μονοπατιών μια παιδική χαρά playmobil ή το κτίριο του αναψυκτηρίου και το κηποθέατρο που είναι σε άθλια κατάσταση; Είναι προσβολή για τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και υποτιμά τη νοημοσύνη τους».

Εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, ότι «αδιάφορησε ολοσχερώς για την ενδοχώρα, τους 9 πρώην Δήμους, τα χωριά που βιώνουν την ερημιά και την εγκατάλειψη κι επίσης αδιαφόρησε πλήρως για τον πρωτογενή τομέα». Ο κ. Τραπεζιώτης πρότεινε, καθώς βαίνουμε σε περίοδο διατροφικής ανασφάλειας, ο Δήμος Αγρινίου να γίνει Πανελλαδικό Κέντρο Παραγωγής Τροφίμων.

Επίσης υποστήριξε, ότι ο Παπαναστασίου δε μπόρεσε να υπερασπισθεί τα κεκτημένα και να σηκώσει το βάρος των μεγάλων διεκδικήσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα.

«Το Πανεπιστήμιο χάθηκε. Για το ΒΙΟΠΑ (επιχειρησιακό Πάρκο) δεν έγινε κανένα βήμα. Η Σύνδεση με την Ιόνια οδο δεν έγινε ποτέ. Ο Δρόμος Πλατυγιάλι- Αγρίνιο – Καρπενήσι καρκινοβατεί. Το παλιό Νοσοκομείο αποτελεί ακόμη ένα σκοτεινό σημείο στην πόλη. Η έδρα της Μητρόπολης δεν ήρθε ποτέ στο Αγρίνιο, Τραπεζικά Καταστήματα, Ταχυδρομεία και άλλες υπηρεσίες φεύγουν με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγρινίου να οδηγείται από ήττα σε ήττα και να χάνει συνεχώς δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Τόνισε επίσης: «Οι θεμελιώδεις αρχές μας και ο θεμέλιος λίθος είναι η Νομιμότητα και η Διαφάνεια, η Δημοκρατική Νομιμότητα και Δημοκρατική Συγκρότηση, η Πολιτική και Διοικητική Αυτοτέλεια, Συμμετοχή και η Αποκέντρωση, η Αρχή της Αυτονομίας. Δεν είμαστε κομματικοί εντολοδόχοι γι’ αυτό και στο ερώτημα Τοπική Αυτοδιοίκηση ή κομματική σκοπιμότητα η απάντηση είναι υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το προβάδισμα το έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που είναι συνυφασμένος με το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία «αποβλέπει στο κοινό της πόλεως αγαθό», δεν είναι επιχείρηση ή μηχανισμός που προωθεί προσωπικά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα. Δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο, αλλά να αποδώσουμε το Δήμο στους πολίτες και με το σύνθημα “Όλη η εξουσία στους πολίτες” θα προχωρήσουμε στη θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου».

Για την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, μεταξύ άλλων εξήγγειλε την δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου – Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και υπηρεσία με τίτλο Νομική Βοήθεια.

Αναφέρθηκε επίσης στο Δημογραφικό πρόβλημα και υιοθέτησε τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ εξήγγειλε χρηματική ενίσχυση 1000 ευρώ για κάθε παιδί σε κάθε οικογένεια που διαμένει και εργάζεται στο Αγρίνιο.

Δημοτική Ενεργειακή Κάρτα εξήγγειλε ο Τραπεζιώτης

Εξήγγειλε Δημοτική Ενεργειακή Κάρτα με κριτήρια για όσους δε μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή άλλες μορφές ενέργειας. Τέλος ανέφερε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η τοπική οικονομία προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και έργα, όπως:

 • Γραφείο Ευρωπαικών Προγραμμάτων στις Βρυξέλλες
 • Δίκτυο Πόλεων και Ενώσεων (Αρθρο του Κ.Δ.Κ)
 • Σύσταση Οργανισμού Invest in Agrinio.
 • Με άξονα το νερό και τις περιοχές natura:
  -Υδατοδρόμιο
  -Συνεδριακό Κέντρο
  -Δημοτική Μονάδα εμφιάλωσης νερού στη περιοχή Νερομάνα
  -Οικολογική Κατασκήνωση (ecocamping)
  -Περιηγητικά πλοιάρια ωθούμενα με ηλιακή ενέργεια στη λίμνη Τριχωνίδα
  -Πλωτές εξέδρες σε 5 σημεία της λίμνης Τριχωνίδας για το δέσιμο των πλοιαρίων και τις ναυταθλητικές δραστηριότητες.
  -Υδροπάρκο – μεγάλο θεματικό πάρκο νερού
  -Μουσείο νερού
  -Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Τριχωνίδα.
  -Αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας.

Το βίντεο της ομιλίας και της παρουσίασης του ψηφοδελτίου:

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος