Το έργο «Ο Lord Byron συναντά Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», του Γιώργου Βούκανου, έρχεται στο Μεσολόγγι, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου (19:00), με ελεύθερη είσοδο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, ενώ είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλαδας.
Λίγα λόγια για το έργο
Ένα έργο του βραβευμένου συνθέτη Γιώργου Βούκανου σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου που αφηγείται με μουσική και τραγούδια τη διαδρομή του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή Lord Byron από την Αγγλία μέχρι την Ελλάδα, που τόσο αγάπησε και υποστήριξε στα δύσκολα χρόνια έως την απελευθέρωσή της μέσα από την μελοποιημένη ποίηση του αλλά και με καινούργια τραγούδια ειδικά για την παράσταση. Η αγάπη του Byron για την ελευθερία, η δύναμη των αγωνιστών και η ομορφιά του τόπου μας συναντώνται λίγα χρόνια αργότερα με τη φτώχεια και τις δύσκολες καθημερινές συνθήκες ζωής της κοινωνίας του Παπαδιαμάντη.
Η Ελλάδα συνεχίζει την πορεία της προσπαθώντας να επιβιώσει από τα τραύματα του πολέμου. Και η περίοδος των Χριστουγέννων στα χρόνια του κυρ – Αλέξανδρου αλλά και σήμερα, καταγράφει τη βαθειά ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη, συμπαράσταση, χαμόγελα και μια καλύτερη ζωή. Το εμβληματικό έργο «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» της Μαίρης & Γιώργου Βούκανου που έχει παρουσιαστεί με εξαιρετική επιτυχία και ερμηνευθεί από πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες όπως τον Γιάννη Βογιατζή, τον Δάκη, την Άννα Συνοδινού, τον Γιάννη Βόγλη, την Βίκυ Λέανδρος, τον Κώστα Μακεδόνα και άλλους, επανέρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μας ταξιδεύει στον κόσμο του κυρ Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη τις γιορτινές μέρες.
Η μοναδική αυτή μουσική παράσταση παρουσιάζεται με την γλαφυρή αφήγηση του αγαπημένου ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη και της Χρύσας Ρώμα. Θα τραγουδήσει η Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Μιχάλης Δημητρακάκος. Στο πιάνο θα είναι ο Σταύρος Πετσαλάκης, στην λύρα ο Μανώλης Μπουνταλάκης, ενώ με τα ονειρικά μουσικά του ηχοχρώματα θα συνοδεύσει ο συνθέτης. Την Camerata Junior Ensemble της Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής διευθύνει η Αριστέα Τσιχλή.