Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για Διασώστες στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου

Κοινοποίηση

training-ekav-agrinio

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους Διασώστες στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (13 και 14 Μαΐου 2015). Το σεμινάριο έγινε από κλιμάκιο εκπαιδευτών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. σχετικά με την παροχή σύγχρονης φροντίδας, αναζωογόνησης και αντιμετώπισης ενός πολυτραυματία, πριν την οριστική του αντιμετώπιση από την πλησιέστερη Νοσοκομειακή Μονάδα παροχής Υγείας.

Κατά το διήμερο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν συνολικά 32 άτομα Διασώστες και Πληρώματα Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), αλλά και την αντιμετώπιση πολυτραυματία στον προνοσοκομειακό χώρο βάσει των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) αλλά και του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons).

training-ekav-agrinio2
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που αποτελεί μέρος ενός συνόλου εκπαιδευτικών ενεργειών του Ε.Κ.Α.Β., είχε ως στόχο την πληρέστερη και πολύπλευρη κατάρτιση του αντίστοιχου επιχειρησιακού προσωπικού του Οργανισμού, έτσι ώστε να παρέχεται η βέλτιστη προνοσοκομειακή φροντίδα προς τους πολίτες.

Κατόπιν των παραπάνω, η Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. σε συνεργασία με τον Τομέα του Αγρινίου, έχει ήδη προγραμματίσει μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων στην πόλη, αποσκοπώντας στην προσέγγιση, στην ευαισθητοποίηση (μέσω της πληροφόρησης), αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την παροχή της προνοσοκομειακής φροντίδας.

kammenos5

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: