Ολοκληρώθηκε το 13ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ (ΦΩΤΟ)

Συμμετείχαν δεκάδες καταρτιζόμενοι

Με τη συμμετοχή δεκάδων καταρτιζομένων ολοκληρώθηκε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Το σεμινάριο αποτελεί μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική διαδικασία, η όποια πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο, με εξαίρεση τα δυο χρόνια της πανδημίας.

Όπως είπε ο Έφορος του Ομίλου Δημοσθένης Καπώνης, «το κύρος των εισηγητών του σεμιναρίου και η αθρόα συμμετοχή καταρτιζόμενων απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, του προσδίδουν υπερτοπικό χαρακτήρα καθιστώντας παράλληλα την πόλη μας κομβικό σημείο πολιτισμικών διεργασιών».

Την πρώτη μέρα οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν μέσα από μια εναλλασσόμενη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία ανά διδασκόμενη γεωγραφική ενότητα και αφού προηγήθηκε εκ μέρους των εισηγητών η απαραίτητη γνωριμία των καταρτιζομένων με τα ειδικότερα χορευτικά, ενδυματολογικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά. Στην πρώτη ενότητα αντικείμενο ήταν οι Χοροί και Τραγούδια από τους Ασβεστάδες Έβρου με εισηγήτρια την Λίτσα Ουλιανούδη. Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα με Χορούς και Τραγούδια από το νησί της Κω με εισηγητή τον Γιάννη Μαστόρο.

Την πρακτική εξάσκηση των καταρτιζομένων συνόδευαν κατά περίπτωση αντίστοιχες παραδοσιακές ορχήστρες και από τις δυο περιοχές μελέτης.

Τη δεύτερη μέρα η επιμορφωτική διαδικασία συνεχίστηκε με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων πάνω σε επιμέρους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Το Σάββατο βράδυ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη και ξεχωριστή παραδοσιακή μουσικό – χορευτική βραδιά στο studio ΠΙΘΑΡΙ, με την συμμετοχή της ορχηστρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο και με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος