Ο αγωγός θα είναι συνολικού μήκους 4.450 μέτρων, από την περιοχή του Ζευγαρακίου έως τις Παπαδάτες
Στo τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το τμήμα του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις Παπαδάτες, συνολικού μήκους 4.450 μέτρων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο, δίνοντας λύση στο πρόβλημα με τις αλλεπάλληλες βλάβες στον κεντρικό αγωγό και τα σοβαρά ζητήματα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.
Το εν λόγω τμήμα αποτελεί κομμάτι του έργου «Αντικατάσταση Τμήματος Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Μακρυνείας και Τμημάτων Αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου –Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης», συνολικού προϋπολογισμού 1,78 εκ. ευρώ.
Με το ίδιο έργο θα τοποθετηθούν συνολικά 17 σταθμοί ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές των Δ.Ε. Στράτου, Νεάπολης, Μακρυνείας, Αρακύνθου και Παραβόλας. Με το νέο σύστημα θα παρακολουθείται και θα εποπτεύεται συνεχώς το δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και ν’ αποκαθίστανται έγκαιρα τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Αυτοψία του Παπαναστασίου στα έργα
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, συνοδευόμενος απ’ τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ιωάννη Φαρμάκη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κιτσοπάνο, επισκέφθηκαν το έργο και παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών. «Ολοκληρώνεται ένα έργο ζωτικής σημασίας. Μία μεγάλη παρέμβαση, με αποτελέσματα άμεσα ορατά για τους κατοίκους της περιοχής, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Δίνουμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών την περιοχή», σχολίασε ο κ. Παπαναστασίου.
Παρόντες στην αυτοψία ήταν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος Ζευγαρακίου Κώστας Παππάς και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Χρ. Κωστάκης.





Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.











