Ολοκληρώνεται η εικαστική έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Κτίριο Χρυσόγελου

«Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη»

Ολοκληρώνεται η εικαστική έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά… Ιστορικές Εικαστικές Πορείες, Σμύρνη», που φιλοξενείται στο Κτίριο Χρυσόγελου. Με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Τα σπίτια που είχα μού τα πήραν..» με τη συνεργασία της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου της Ι.Π Μεσολογγίου.

Τα εικαστικά δημιουργήματα 26 σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής της Καλών Τεχνών -εμπνευσμένα από το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 και του ολοκαυτώματος της Σμύρνης- μάς αποχαιρετούν την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Από τη Σμύρνη έρχομαι…», ενώ θ’ ακολουθήσει η εκτέλεση κομματιών κλασικής μουσικής και η απαγγελία-ανάγνωση μαρτυριών των προσφύγων του 22΄ από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού και φιλολόγου Ελένης Πλακίδα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο έφορος τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου Γιάννης Ρόμπολας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος