Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στο Μεσολόγγι

Στην τελική φάση υλοποίησης το έργο

Την προστασία και ανάδειξη του τείχους που περιβάλλει τον Κήπο των Ηρώων περιλαμβάνει το έργο «Αποκατάσταση του Κήπου των Ηρώων στην Ι.Π Μεσολογγίου», που εισέρχεται στην τελική φάση υλοποίησης. Το έργο, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες για την άρση των βλαβών της περίφραξης, με λιθοβολή, μεταλλικά κιγκλιδώματα και σπονδυλωτές λίθινες κολώνες στη νότια και δυτική πλευρά.

Θ’ αποκατασταθεί το τείχος που είναι κτισμένο από ξηρολιθοδομή με ακανόνιστους λίθους στην βόρεια και ανατολική πλευρά και θα συντηρηθούν τα γλυπτά μνημεία. Παράλληλος στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση του Κήπου, μέσω εργασιών αποκατάστασης και με την απομάκρυνση όλης της αυτόφυτης βλάστησης.

Επιπλέον θα εμπλουτιστεί η πληροφόρηση των επισκεπτών με τοποθέτηση δίγλωσσης ενημερωτικής πινακίδας και την παροχή πληροφοριακού υλικού (δίγλωσσου και σε γραφή Braille), που θα διατίθεται στους ήδη διαμορφωμένους σταθμούς πληροφόρησης.

Το έργο χρηματοδοτείται απ’ το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», τη μελέτη συνέταξε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και με την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες