Ο «Κάτω Παρθενώνας» στο «Ελληνίς»

Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου

Ο «Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και με πρωταγωνιστές τους Λεωνίδα Κακούρη και Χρήστο Σαπουντζή, ταξιδεύει στο Αγρίνιο και στο κινηματοθέατρο «Ελληνίς». Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Υπόθεση:

Στην Ελλάδα του σήμερα, ένας χρηματιστής και ένας άστεγος διαπραγματεύονται μια «συνεργασία» που ισορροπεί εφιαλτικά ανάμεσα στην ιδεολογία και τη δικαιολογία, τη φτώχεια και την ηθική εξαθλίωση, την ευκαιρία και την καταστροφή, τη δολοφονία και τη σωτηρία. Σε έναν κόσμο που κυβερνούν οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολογήσεων, οι ήρωες έχουν, κυρίως, ν’ αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς του δαίμονες.
Δυνατός σε αυτή τη μάχη δεν είναι, πια, αυτός που έχει τα χρήματα. Είναι αυτός που έχει το μαχαίρι. Το παιχνίδι σκληραίνει. Οι αλήθειες πονάνε όσο βγαίνουν στο φως…
Κι όπως λέει και ο συγγραφέας, «σ’ ένα καλά κρυμμένο μικρό χωριό κάτω από την Ακρόπολη ζούμε όλοι»…

Συντελεστές:

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης
Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφανή
Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης και Χρήστος Σαπουντζής
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική: ORESTIS
A Βοηθός σκηνοθέτη: Ντέπυ Πάγκα
B Βοηθός σκηνοθέτη: Έλιο Φοίβος Μπεϊκο
Φωτογραφίες: Σπύρος Κατωπόδης

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Μειωμένη τιμή: 10 ευρώ για φοιτητές – ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας). Προπώληση εισιτηρίων από 20 Σεπτεμβρίου στο ταμείο του «Ελληνίς», από τις 20:00 έως τις 23:00. Τηλ. 26410 56754.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου. Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος