Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Οι κακοί του Σαίξπηρ»: Έναρξη παραστάσεων τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Κοινοποίηση

Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου συνεχίζει το αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ με το έργο «οι ΚΑΚΟΙ του Σαίξπηρ». Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. γι αυτήν την παράσταση πρωτοτυπεί ως προς την επιλογή και την ανάδειξη εναλλακτικών χώρων που συνδέονται με τη μνήμη και την ιστορία της πόλης και επιλέγει το κτίριο της δωρεάς των Αφών Παπαστράτου (Νέες καπναποθήκες Παπαστράτου στον 4ο όροφο).

Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 20 Μαρτίου έως και 9 Απριλίου 2017, ώρα 21.00 .

Για την παράσταση:
«…Το καλό απ’ το κακό απέχει ένα γράμμα.
Έχει δάκρυ από χαρά και δάκρυ από κλάμα
Το καλό απ’ το κακό απέχει ένα γράμμα…»

Ένα ταξίδι, μια περιήγηση στο σκοτεινό ασυνείδητο των σαιξπηρικών ηρώων μέσα από τους μονολόγους των 10 πιο διάσημων «κακών» του Βρετανού δραματουργού. Ο Σαίξπηρ, μετά τους Έλληνες, τραγικούς ασχολήθηκε με τον άνθρωπο και τα ελαττώματά του, τον άνθρωπο και τα λάθη του, τον άνθρωπο και το ψυχολογικό του υπογάστριο, για να δείξει και ν’ αναδείξει την πορεία της στρέβλωσης ενός χαρακτήρα.

Η παράσταση εστιάζει στην πορεία του ανθρώπου μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό μονοπάτι των παθών του για να μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας: από τον Μακμπέθ ως τον Ιάγο κι απ’ τον Εδμόνδο και τον Ριχάρδο ως τη Λαίδη Μακμπέθ. Από τον «τοξικό» Κακό,
στον Κακό που διαφθείρει τους άλλους,
στον Κακό που δολοφονεί,
στον Κακό όταν δολοπλοκεί,
στον Κακό όταν θυμώνει,
στον Κακό ως ηθικό αυτουργό,
στον Κακό όταν αντιμετωπίζει τον Καλό,
στον Κακό όταν φθονεί,
στον Κακό όταν προσεύχεται και
στον Κακό όταν βασανίζεται από τύψεις.

Γίνεται δε σε έναν μη θεατρικό χώρο με συμβολικό χαρακτήρα: Οι θεατές θα κινούνται από τη μία σκηνή στην άλλη στον τέταρτο όροφο των Νέων Καπναποθηκών των Αφών Παπαστράτου, γνωστό σε όλους ως τσιμεντένιο κτήριο, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το βεστιάριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ανάμεσα στις μνήμες, του κτηρίου από τα καπνά και τα κοστούμια όλων των παραγωγών του Θεάτρου της πόλης μας από την ίδρυσή του, θα ταξιδέψει ο θεατής…

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (30) ανά παράσταση, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 17 ετών.

Σύνθεση κειμένων / Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
Σκηνικά / Κοστούμια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ
Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ
Φωτογραφίες: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

παίζουν: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ, ΠΑΝΟΣ ΝΑΚΟΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€. Διάρκεια παράστασης: 60’
Πρεμιέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 Μαρτίου 2017, ώρα 21.00
Κρατήσεις εισιτηρίων στο γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 26410 21158 (9:00-13:00). Πώληση εισιτηρίων καθημερινά στο ταμείο του Θεάτρου (11:00-12:00 και 20:00-21:00).

Την ημέρα της παράστασης, οι θεατές που πρόκειται να την παρακολουθήσουν, θα συναντιούνται στο ταμείο του Θεάτρου (ώρα 21.00), από το οποίο θα αναχωρούν για το ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ (Νέες καπναποθήκες Παπαστράτου) με τη συνοδεία ταξιθέτριας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: